Θεσσαλονίκη: Τα θολά σημεία της ληστείας από «μαϊμού» αστυνομικούς στα Πεύκα – Είχαν ξαναχτυπήσει στο ίδιο σπίτι πριν από το καλοκαίρι

Τα σκοτεινά σημεία της ληστείας σε βάρος τριών ανδρών στα Πεύκα, στην Θεσσαλονίκη έχει βάλει στο μικροσκόπιο η Ελληνική Αστυνομία. Μια υπόθεση που η άκρη του νήματος πιθανότατα να βρίσκεται λίγο πριν από το καλοκαίρι, όταν ξανά η κατοικία του ίδιου ιδιοκτήτη βρέθηκε στο στόχαστρο δραστών.

Σύμφωνα με περίοικους, ο ενοικιαστής -που έπεσε θύμα επίθεσης το Σάββατο μαζί με ακόμη δύο άνδρες- πριν από μερικούς μήνες συγκατοικούσε με ένα ζευγάρι στην ίδια κατοικία, το οποίο, όμως, έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

«Μια ομάδα δραστών ξανά με full-face είχε εισβάλει στο σπίτι. Ο ενοικιαστής έλειπε. Οι δράστες στράφηκαν προς το νεαρό ζευγάρι, το οποίο έδεσαν στην καρέκλα και αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας», αναφέρει στο ThessToday.gr γείτονας, ο οποίος συμπληρώνει ότι «μετά την επίθεση το ζευγάρι μάζεψε τα πράγματά του και δεν επέστρεψε στο σπίτι».

Η ληστεία του Σαββάτου με τα μαΐμού – μπουφάν της ΕΛ.ΑΣ.

Το Σάββατο οι πέντε δράστες με full-face και «μαϊμού» μπουφάν της Ελληνικής Αστυνομίας που έσπασαν με βαριοπούλα τη μπαλκονόπορτα και έδεσαν με tie wrap τα τρία άτομα, ηλικίας 27-31 ετών, φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τον χώρο. Μια σκέψη που ενισχύεται από την κίνησή τους να οδηγήσουν στο υπόγειο τον ενοικιαστή της κατοικίας, όμως κατάφερε να τους ξεφύγει. Και αυτόν τον τρόπο ερευνούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν ήδη συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία από τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ένας άλλος κάτοικος των Πεύκων απευθύνει έκκληση για αυξημένη αστυνόμευση, επειδή μόνον τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται μεγάλη έξαρση σε φαινόμενα παραβατικότητας. Και ο ίδιος, μάλιστα, έχει πέσει θύμα ληστείας. «Κυκλοφορεί μια ομάδα που αποτελείται από 5 έως 10 άτομα και έχει βάλει στο στόχαστρο σπίτια και μονοκατοικίες που βρίσκονται λίγο πιο ψηλά στην περιοχή των Πεύκων, όπως το δικό μου. Που είναι πιο απομακρυσμένα από την “καρδιά” του δήμου. Πριν από 1,5 μήνα είχα πέσει θύμα ληστείας, όμως προσπάθησα να αντισταθώ και με χτύπησαν. Επειδή οι περισσότεροι έχουμε τοποθετήσει συστήματα με κάμερες ασφαλείας, αμέσως μετά τις ληστείες αφαιρούν και το καταγραφικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ