Μητέρα έχασε 82 κιλά κόβοντας μία συνήθεια που εμπόδιζε την προσπάθειά της – «Έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους»

Υπάρχει μία συνήθεια πολλών ανθρώπων που μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια απώλειας βάρους. Η Carla Piera FitzGerald (γνωστή και ως HalfofCarla στο YouTube) μοιράστηκε τα τρία πράγματα που δυσκόλεψαν την προσπάθειά της να αδυνατίσει. Συμβούλεψε τους ακόλουθούς τους ότι αν θέλεουν να δουν αποτελέσματα πρέπει να αποφεύγουν την έλλειψη ύπνου.

Η Carla έχασε 82 κιλά σε 14 μήνες. Η ίδια συμβούλεψε όσους θέλουν να αδυνατίσουν να αποφεύγουν τρεις κοινές κακές συνήθειες:

  • την έλλειψη ύπνου,
  • την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ και
  • την τελειομανία.

«Το να κουράζομαι είχε τεράστιο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους και έκανε τη ζωή πολύ πιο δύσκολη. Δεν συνειδητοποιούσα πόσο σημαντικός ήταν ο ύπνος. Η έλλειψη ύπνου επηρέαζε το αίσθημα πείνας και τα επίπεδα ενέργειάς μου», είπε η Carla.

Έλλειψη ύπνου: Ο κρυφός εχθρός της απώλειας βάρους

Η Carla εξήγησε ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί αύξηση των επιπέδων της γκρελίνης στο σώμα – «της ορμόνη που σας κάνει να νιώθετε πεινασμένοι». Επίσης, μειώνει τη λεπτίνη, η οποία προκαλεί κορεσμό. «Αν δεν κοιμόμουν αρκετά, θα κατέληγα να είμαι εξαντλημένη και μετά θα έψαχνα για καύσιμα. Είναι φυσιολογικό να αντιδρά έτσι το σώμα σας. Όταν κουραστεί, ψάχνει για ενέργεια. Οι πηγές ενέργειας μας συνήθως προέρχονται από τα τρόφιμα, οπότε αρχίζουμε να ψάχνουμε για φαγητό και να βρίσκουμε τρόπους να φάμε κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Πολλές φορές αυτό θα είναι ζάχαρη και υπερβολικά επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ή καφεΐνη. Αυτό προκαλεί μια αύξηση του σακχάρου στο αίμα και των επιπέδων ενέργειας και στη συνέχεια πτώση».

Ενώ η Carla κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά και να διατηρήσει σταθερό το βάρος της, αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να παλεύει με τις λιγούρες για ζάχαρη που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου. Για να δει αποτελέσματα, έπρεπε να εφαρμόσει μια ρουτίνα που εξασφάλιζε ότι θα κοιμόταν αρκετά. Για την Carla, αυτό σημαίνει τουλάχιστον 7,5 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η Carla ξεκινά την ημέρα της από πολύ νωρίς. Ξυπνάει καθημερινά στις 4:30 με 5:00 π.μ., οπότε το βράδυ φροντίζει να είναι στο κρεβάτι μέχρι τις 8:30 ή τις 9:00 μ.μ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) συμβουλεύει: «Ένας υγιής ενήλικας συνήθως χρειάζεται περίπου 7 έως 9 ώρες ύπνου. Ωστόσο, η ηλικία, η υγεία και τα προσωπικά δεδομένα επηρεάζουν το πόσο ύπνο χρειαζόμαστε, καθώς επίσης και ότι ορισμένοι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο από άλλους».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ