Ερμιόνη: «Φοβήθηκα, κάθισα ακούνητος για να μην κοπώ» κατέθεσε ο 12χρονος που δέχθηκε επίθεση με φαλτσέτα 

Ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή, μαζί με τη μητέρα του, βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης, ο 12χρονος που δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δύο 17χρονους μαθητές του ίδιου σχολείου στην Ερμιόνη, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν αργότερα σήμερα.

«Δεν πρόλαβα να φύγω, γιατί με έπιασαν από τα χέρια… Φοβήθηκα και κάθισα ακούνητος για να μην κοπώ… Τα παιδιά αυτά δεν τα ήξερα ούτε μου είχαν μιλήσει ποτέ. Απλά με είδαν στο κυλικείο και με σταμάτησαν» είπε ο 12χρονος με στην κατάθεσή του

Την ίδια ώρα, δεύτερη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από άλλον ένα 12χρονο μαθητή, ο οποίος επίσης μαζί με την μητέρα πήγε χθες Τετάρτη (25/09) στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερμιόνης και κατήγγειλε παρόμοια επίθεση από τους δύο ανήλικους φερόμενους ως δράστες.

Παράλληλα, ανοίγει και η «βεντάλια των ευθυνών», καθώς και τα δύο περιστατικά έγιναν την ώρα του διαλείμματος, εντός του σχολικού χώρου.

Τι θα υποστηρίξουν οι δύο 17χρονοι που συνελήφθησαν

Εν τω μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή απολογία των δύο 17χρονων. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά την φερόμενων ως δραστών, υποστηρίζουν ότι όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι που το ονόμαζαν «κουρείο».

Οι δύο 17χρονοι κατηγορούνται, ότι κατά την διάρκεια του διαλείμματος, σε προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης, απείλησαν φραστικά και στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο τον 12χρονο, του ξύρισαν το μουστάκι, ενώ φέρονται ακόμα να του πήραν και 2 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς των δύο 17χρονων, ηλικίας 46 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους. Οι γονείς αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Στη δεύτερη περίπτωση ο νεαρός μαθητής δεν είχε χρήματα πάνω του για να τους δώσει. Στο γραφείο του Ανακριτή βρίσκονται και 5 συμμαθητές των δύο 12χρονων παιδιών, προκειμένου να καταθέσουν και για τα δύο περιστατικά. Και σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής Γυμνασίου κατήγγειλε, ότι οι φερόμενοι ως δράστες μαθητές της Γ’ Λυκείου τον είχαν απειλήσει και ξυρίσει, χωρίς τη συναίνεσή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ,ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μια υπόθεση πολύ σοβαρή, με ένα ανήλικο παιδί -μαθητής πρώτης Γυμνασίου, που δυστυχώς έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας. Το παιδί απειλήθηκε με μία φαλτσέτα, τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς στο πρόσωπό του και αφού του αφαιρέθηκαν και δύο ευρώ που είχε πάνω του, επέστρεψε στην τάξη του σοκαρισμένο, χωρίς να αναφέρει κάτι για την τρομακτική επίθεση που δέχτηκε, φοβούμενο νέα επίθεση από τους δύο 17χρονους μαθητές. Στην συνέχεια όταν γύρισε σπίτι του μίλησε για το περιστατικό στους γονείς του».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ