«Έχασα 18 κιλά και μείωσα τη χοληστερόλη με μια αλλαγή στη διατροφή μου» – Έτσι μια γυναίκα ξεπέρασε τον κίνδυνο και μεταμόρφωσε το σώμα της

Η Susan Edwards κινδύνευε σοβαρά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Όμως, αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της υγείας της στα χέρια της και ακολούθησε το πιο μεταμορφωτικό πρόγραμμα διατροφής. Η ίδια αποκάλυψε πώς κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά και να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση.

Πώς η Susan κατάφερε να χάσει βάρος και να προστατεύσει την υγεία της

Η 60χρονη Susan Edwards τρόμαξε όταν μπήκε στο νοσοκομείο και έμαθε ότι τα επίπεδα χοληστερόλης της ήταν επικίνδυνα υψηλά. «Ήξερα ότι δεν φρόντιζα σωστά τον εαυτό μου και μετά από μερικά πολύ δύσκολα χρόνια αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για τον εαυτό μου», δήλωσε η ίδια.

Η κτηνίατρος είχε περάσει μια ολόκληρη ζωή εργαζόμενη με μεγάλα ζώα, γεγονός που οδήγησε σε μερικούς επώδυνους τραυματισμούς, όπως ένα κάταγμα της σπονδυλικής στήλης.

«Έχω σταματήσει όλα τα παυσίπονα», είπε η Susan από τη στιγμή που συμμετείχε σε ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα.

Το πλάνο διατροφής που βοήθησε την Susan στην απώλεια βάρους

Με επικεφαλής τον διάσημο Βρετανό επιδημιολόγο και γιατρό Dr. Tim Spector, η Susan παρακολουθούσε το έργο του. «Είδα μια ομιλία του Tim Spector στο TED για την μελέτη Predict. Μου άρεσε πολύ, οπότε ενδιαφέρθηκα για το πρόγραμμα», είπε η ίδια.

Ως μία από τους πρώτους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ZOE membership, η Susan έκανε με ενθουσιασμό κάποιες “πολύ απλές” εξετάσεις (έλεγχος λίπους στο αίμα, έλεγχος σακχάρου αίματος, μικροβίωμα εντέρων και γενική αξιολόγηση διατροφής).

«Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν χρησιμοποίησα περισσότερο το μετρητή γλυκόζης και δεν έκανα περισσότερα ατομικά τεστ, όπως να συγκρίνω ένα μήλο με χυμό μήλου», ανέφερε η Susan.

Μαθαίνοντας πώς το σώμα της επεξεργάζεται ορισμένες τροφές, η Susan μπορούσε να ελέγξει τη διατροφή της.

Η Susan αποκαλύπτει ότι η κύρια αλλαγή που έκανε στη διατροφή της ήταν να αντικαταστήσει το σπιτικό της granola με γιαούρτι πλήρες και βατόμουρα ή άλλα μούρα για πρωινό. Όταν τρώει αυτό το γεύμα, δεν νιώθει την ανάγκη να τσιμπήσει τίποτα άλλο.

Από τότε που άλλαξε τη διατροφή της, τον Ιανουάριο του 2023, η Susan έχει χάσει 18 κιλά και αισθάνεται πολύ διαφορετική. «Τα επίπεδα ενέργειάς μου έχουν αυξηθεί δέκα φορές και κοιμάμαι πολύ καλύτερα. Η διανοητική μου διαύγεια έχει βελτιωθεί σημαντικά και λαμβάνω συνεχώς κομπλιμέντα για το πόσο καλά φαίνομαι, κάτι που είναι υπέροχο, και πραγματικά αισθάνομαι πολύ καλά».

Ενώ η Susan έχασε βάρος με υγιή, βιώσιμο τρόπο με τη συμμετοχή στο ZOE, τα επίπεδα χοληστερόλης της έπεσαν πολύ πιο γρήγορα. Μέσα σε οκτώ εβδομάδες από την έναρξη της ιδιότητας της ως μέλους του ZOE, τα επίπεδα χοληστερόλης της έπεσαν «εντός των υγιών παραμέτρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS)».

«Έκανα πρόσφατα επαναξιολόγηση του μικροβιώματος του εντέρου μου και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά», δήλωσε ενθουσιασμένη.

Η ZOE είναι μια εταιρεία επιστήμης και διατροφής που πρωτοπορεί σε μια κίνηση για να μεταμορφώσει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ