Ύπνος: Υποφέρετε από νυχτερινές εφιδρώσεις; Βεβαιωθείτε ότι οι πιτζάμες σας είναι κατασκευασμένες από αυτά τα 5 υλικά

Το να κοιμηθείτε όλη τη νύχτα στην καρδιά του καλοκαιριού μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τα σωστά υφάσματα θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Οι καυτοί καλοκαιρινοί μήνες μπορούν να δυσκολέψουν τον ύπνο σας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν πολλές φορές τη νύχτα ανυπόφορη. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να δροσιστείτε και να κοιμηθείτε ήρεμα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να εξετάσετε είναι αν η πιτζάμα σας είναι φτιαγμένη από το κατάλληλο ύφασμα για καλοκαιρινές πιτζάμες. Οι πιτζάμες για το καλοκαίρι πρέπει να είναι πιο ελαφριές σε σχέση με τις χειμωνιάτικες.

Οι πιτζάμες σας προκαλούν ιδρώτα τη νύχτα;

Τα διάφορα είδη υφασμάτων αναπνέουν διαφορετικά, με κάποια να διατηρούν περισσότερο τη θερμότητα ενώ άλλα βοηθούν στην απελευθέρωσή της. Αν πιστεύετε ότι το να παραλείψετε εντελώς την πιτζάμα θα σας κρατήσει πιο δροσερούς, μπορεί να εκπλαγείτε.

Οι καλύτερες πιτζάμες για το καλοκαίρι μπορούν να απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα σας, επιτρέποντάς σας να παραμένετε στεγνοί και δροσεροί. Αντίθετα, τα βαριά υφάσματα μπορούν να παγιδεύουν την υγρασία και τη θερμότητα στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο άβολα. Το μαλλί και το πολυέστερ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα υφασμάτων που τείνουν να ζεσταίνουν και πρέπει να αποφεύγονται τις ζεστές νύχτες.

Οι καλύτερες πιτζάμες για το καλοκαίρι – Τα 5 υφάσματα για να απαλλαγείτε από τις νυχτερινές εφιδρώσεις

Αναζητάτε την τέλεια πιτζάμα για να κοιμηθείτε άνετα τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες; Η επιλογή του σωστού υφάσματος είναι το «κλειδί» για έναν ξεκούραστο ύπνο. Τα παρακάτω υφάσματα είναι ιδανικά για να σας κρατήσουν δροσερούς και άνετους όλο το καλοκαίρι.

  • Λινό
  • Μετάξι
  • Tencel
  • Βαμβάκι
  • Βισκόζη μπαμπού

Λινό

Το λινό είναι μια φυσική ίνα που προέρχεται από το φυτό του λιναριού και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι πιτζάμες από λινό τείνουν να αναπνέουν, είναι απορροφητικές και στεγνώνουν γρήγορα. Το λινό είναι επίσης γνωστό για την αντοχή του και την ικανότητά του να μην κολλάει στο δέρμα. Αν υποφέρετε από νυχτερινές εφιδρώσεις, το λινό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο άνετα όταν κάνει ζέστη.

Μετάξι

Το μετάξι είναι μια φυσική ίνα που προέρχεται από τους μεταξοσκώληκες και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι ελαφρύ, απομακρύνει την υγρασία και αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα εξαιρετικά απαλό στο δέρμα. Το μετάξι είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για τη φυσική ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, βοηθώντας σας να διατηρήσετε μια αίσθηση άνεσης σε διάφορες θερμοκρασίες.

Tencel

Το Tencel είναι ένα είδος υφάσματος Lyocell, μια μερικώς συνθετική ίνα που προέρχεται από φυσικές πηγές. Είναι ένα είδος ρεγιόν που παράγεται από πολτό ξύλου. Έτσι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαφορετικά μήκη και υφές ινών. Το Tencel είναι ένα βιώσιμο ύφασμα που είναι φυσικά απορροφητικό, αναπνεύσιμο, απαλό και ανθεκτικό. Κάποιοι λένε ότι έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι πιτζάμες από τένσελ μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο άνετα, διατηρώντας παράλληλα μια απαλή αίσθηση στο δέρμα.

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι μια φυσική φυτική ίνα γνωστή για την απαλότητα και τις απορροφητικές της ιδιότητες. Παράγεται από τους σπόρους του βαμβακιού. Οι βαμβακερές πιτζάμες είναι συνήθως απαλές και λείες στο δέρμα, αν και όχι τόσο όσο το μετάξι. Το βαμβάκι απορροφά τον ιδρώτα από το δέρμα και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο ύφασμα, βοηθώντας σας να παραμείνετε δροσεροί τη νύχτα.

Βισκόζη μπαμπού

Η βισκόζη είναι μια φυτική ίνα που παράγεται από τη κυτταρίνη του μπαμπού. Είναι ένα είδος ρεγιόν που παράγεται από τη διάλυση ξύλινου πολτού μπαμπού. Τα υφάσματα από βισκόζη απομακρύνουν την υγρασία και είναι ελαφριά, αναπνεύσιμα και απαλά. Οι πιτζάμες από βισκόζη μπορούν να σας κρατήσουν δροσερούς τη νύχτα και να απομακρύνουν τον ιδρώτα. Αυτά τα υφάσματα είναι απαλά στην αφή και γενικά ελαφριά στο σώμα, καθιστώντας τα ένα από τα καλύτερα υλικά για καλοκαιρινές πιτζάμες.

Κοιμηθείτε καλύτερα το καλοκαίρι επιλέγοντας πιτζάμες από τα κατάλληλα υλικά

Όταν πρόκειται για καλοκαιρινά ενδύματα ύπνου, οι επιλογές είναι πολλές. Οι καλύτερες πιτζάμες για δροσερό ύπνο πρέπει να είναι ελαφριές και αναπνέουν, αλλά υπάρχουν πολλές προτιμήσεις.

Εκτός από τα ρούχα ύπνου, υπάρχουν και άλλες στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για δροσερό καλοκαιρινό ύπνο. Αν χρησιμοποιείτε πάπλωμα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πιο δροσερό για το καλοκαίρι. Επίσης, μπορείτε να βρείτε δροσερά σεντόνια και ακόμη και δροσερά μαξιλάρια για να απομακρύνετε τη ζέστη μιας καυτής καλοκαιρινής νύχτας.

Ωστόσο, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, βεβαιωθείτε ότι η πιτζάμα σας είναι άνετες και ταιριάζουν στο περιβάλλον σας. Τις ζεστές νύχτες τα ενδύματα ύπνου σας πρέπει να είναι λεπτά, ελαφριά, αναπνεύσιμα, απορροφητικά, φαρδιά και άνετα.

Επιλέγοντας πιτζάμες με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείτε να παραμείνετε δροσεροί και άνετοι ακόμα και όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε στην κορύφωση της καλοκαιρινής ζέστης χωρίς κλιματισμό.

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ