Ύπνος: Ψυχολόγος αποκαλύπτει ένα κόλπο 4 βημάτων για να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα στο αεροπλάνο

Όσο κουρασμένοι κι αν νιώθετε, πολλές φορές μπορεί να δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε στο αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Τα καθίσματα είναι στενά και άβολα, ο χώρος για τα πόδια είναι ελάχιστος και, επιπλέον, το κεφάλι σας συνεχίζει να κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη, μόλις κλείσετε τα μάτια σας.

Η ψυχολόγος Erica Terblanche αποκάλυψε ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κοιμηθείτε, όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο είναι μια μέθοδος που ονομάζεται «going over the alpha bridge». Η μέθοδος αυτή αποδεικνύει ότι το να μετράτε πρόβατα για να κοιμηθείτε πιο εύκολα, δεν είναι απλώς ένας παλιός μύθος.

Η απλή μέθοδος που προτείνει ψυχολόγος για να κοιμηθείτε πιο εύκολα στο αεροπλάνο

Το απλό κόλπο, που μοιράστηκε η Terblanche σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, περιλαμβάνει 4 βήματα:

  1. Πρώτα ξαπλώστε όσο πιο άνετα μπορείτε στο κάθισμα του αεροπλάνου και κλείστε τα μάτια σας μετρώντας μέχρι το 30.
  2. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα μάτια σας, μόνο για λίγο, και μετρήστε μέχρι το πέντε.
  3. Μετά, ξανακλείστε τα μάτια σας, μετρήστε μέχρι το 30, ανοίξτε λίγο ξανά και μετρήστε μέχρι το πέντε.
  4. Στη συνέχεια, κλείστε τελείως τα μάτια σας, εστιάζοντας στην αναπνοή σας.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα κοιμηθούν μετά την πρώτη προσπάθεια, η ειδικός υποστήριξε ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από ένας κύκλοι αυτών των βημάτων για να αποκοιμηθείτε εντελώς. Ίσως δεν είναι τόσο απλό όσο ένα ζελεδάκι μελατονίνης ή αυτοθεραπεία με κάποιον άλλο τρόπο, αλλά η Terblanche ορκίζεται ότι το κόλπο λειτουργεί.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι επιβάτες δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να κοιμηθούν στα αεροπλάνα παρά στο κρεβάτι τους. Σύμφωνα με μελέτη του 2020 που επικαλείται το Travel and Leisure, ο θόρυβος της καμπίνας – το δυνατό βουητό των κινητήρων, οι ανακοινώσεις ενδοεπικοινωνίας ή οι άνθρωποι που μιλούν – μπορεί να διακόψουν τον ύπνο. Επιπλέον, τα άβολα καθίσματα και το άγχος της πτήσης μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ύπνου, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Συμβουλές από ειδικούς για καλύτερο ύπνο στις πτήσεις:

  • Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ
  • Βόλτα στο αεροδρόμιο 30 λεπτά πριν από την επιβίβαση
  • Ακρόαση λευκού θορύβου
  • Επιλογή στρατηγικής θέσης στο αεροπλάνο (π.χ. θέση δίπλα στο παράθυρο για να μπορείτε να ακουμπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο)



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ