Ύπνος: Η συμβουλή αντιγήρανσης από ειδικό ομορφιάς που «σβήνει» τις ρυτίδες – «Η διαφορά είναι εκπληκτική»

Μια ειδικός ομορφιάς βοήθησε πολλές γυναίκες να «φαίνονται σαν να έκαναν αισθητική επέμβαση στα μάτια» με ένα μυστικό αντιγήρανσης για τον ύπνο. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) συνιστά σε έναν υγιή ενήλικα να κοιμάται από 7 έως 9 ώρες τη νύχτα, ωστόσο, η ηλικία, η υγεία και οι προσωπικές συνθήκες επηρεάζουν το πόσο ύπνο χρειάζεται ένα άτομο.

Είναι κοινή γνώση ότι ο «ύπνος ομορφιάς» έχει πολλά αισθητικά οφέλη, τα οποία προέρχονται από την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος. Όμως, κάποιες συνήθειες ύπνου θα αναστείλουν αυτά τα πλεονεκτήματα.

Η Angie, μια 57χρονη beauty expert και ιδρύτρια του blog Hot and Flashy, το οποίο απευθύνεται σε ώριμες γυναίκες που θέλουν να δείχνουν και να νιώθουν καλύτερα στα χρόνια της εμμηνόπαυσης. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο YouTube, η Angie (@AngieHotandFlashy) ισχυρίστηκε ότι ο ύπνος είναι «μία από τις πιο επιτυχημένες αλλά και λιγότερο δαπανηρές αντιγηραντικές στρατηγικές της». Αλλά δεν αρκεί μόνο να κοιμάστε καλά ή αρκετά τη νύχτα.

Η στάση ύπνου που «σβήνει» τις ρυτίδες

Σύμφωνα με την ειδικό ομορφιάς, είναι πολύ σημαντική και η στάση ύπνου για όσους έχουν ορατά προβλήματα γήρανσης. «Άρχισα να κοιμάμαι ανάσκελα πριν από μερικά χρόνια όταν πήγα στον δερματολόγο μου και μου είπε ότι μπορούσε να καταλάβει σε ποια πλευρά του προσώπου μου κοιμόμουν τη νύχτα, με βάση το πόσο βαθιές ήταν οι ρινοχειλικές πτυχές μου», είπε η ίδια. Οι ρινοχειλικές πτυχές είναι οι γραμμές εσοχής που εκτείνονται από τα εξωτερικά πτερύγια της μύτης μέχρι τις εξωτερικές γωνίες του στόματος.

Οι ρυτίδες στο στήθος είναι μια άλλη κοινή παρενέργεια του ύπνου στο πλάι, ειδικά σε εκείνους με λιγότερη ελαστικότητα στο δέρμα τους λόγω ηλικίας, όπως ανακάλυψε η ίδια η Angie. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι αυτά τα προβλήματα είναι αναστρέψιμα με τη σωστή προσέγγιση. «Από τότε που άρχισα να κοιμάμαι αποκλειστικά ανάσκελα, παρατήρησα τόσα άλλα πλεονεκτήματα που έχουν αντιγηραντική δράση. Πρόσεξα ότι περιορίστηκε το οίδημα και δεν είχα μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια».

Η Angie παραδέχτηκε ότι η αλλαγή «δεν ήταν εύκολη» και της πήρε τρεις μήνες για να συνηθίσει αυτή τη θέση ύνπου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήρθαν σχεδόν αμέσως με μείωση του πόνου στους ώμους και την πλάτη που ήταν αισθητή από την αρχή. Ακριβώς όπως η Angie ισχυρίστηκε ότι αξίζει να δοκιμάσει κανείς να κοιμάται ανάσκελα, πολλοί άλλοι που το έχουν δοκιμάσει συμφωνούν.

Μια γυναίκα σχολίασε το βίντεο της Angie στο YouTube για να μοιραστεί ότι στα 72 της χρόνια νόμιζε ότι ήταν «αδύνατο» να «σβήσει» τις βαθιές ρυτίδες στο στήθος της από τον ύπνο. Αλλά από τότε που κοιμάται πάντα ανάσκελα, ισχυρίζεται ότι έχουν εξαφανιστεί. Ένας άλλος χρήστης είπε: «Η διαφορά είναι εκπληκτική! Φαίνομαι σαν να έκανα επέμβαση στα μάτια. Το οίδημα στα βλέφαρα μου μειώθηκε σημαντικά και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μου έχουν εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς ενώ πριν ήταν τεράστιες. Επίσης παρατηρώ ότι αναπνέω πολύ καλύτερα, τα ιγμόρειά μου παραμένουν πιο καθαρά Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ».

Είναι δύσκολο να κάνεις την αλλαγή από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς να αντιμετωπίσεις πόνο στην πλάτη και τους γοφούς, αλλά η Angie πρότεινε μερικά κόλπα για να διευκολυνθεί η μετάβαση.

Ανακάλυψε μία σφήνα για τον ύπνο που τοποθετείται κάτω από τα μαξιλάρια για να στηρίζει ελαφρώς την πλάτη. Η Angie εξήγησε πώς γυρίζει το κάτω μέρος του σώματός της λυγίζοντας τα πόδια της και τα κλωτσώντας προς τα έξω με τους ώμους της ακόμα στο στρώμα.

Μια άλλη θέση που συνέστησε η Angie ήταν να τοποθετείτε τα πόδια σε σχήμα τετραγώνου, με το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο να ακουμπάει στο κάτω μέρος του τεντωμένου ποδιού.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ