Μητέρα έχασε 38 κιλά κόβοντας μια καθημερινή συνήθεια στο σπίτι – «Νιώθω άλλος άνθρωπος»

Μια μητέρα που πήρε πολλά κιλά τρώγοντας τα φαγητά που περίσσευαν από τα γεύματα των παιδιών της, κατάφερε να χάσει πάνω από 38 κιλά. Η 28χρονη Vanessa Gregory από το Crewe του Cheshire στη βορειοδυτική Αγγλία, δήλωσε ότι νιώθει «άλλος άνθρωπος» μετά τη μεταμόρφωσή της από 113 κιλά σε 75 κιλά σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Vanessa συνήθιζε να καταναλώνει ό,τι περίσσευε από το φαγητό των δύο γιών της κάθε βράδυ, καθώς μισούσε να βλέπει φαγητό πεταμένο στα πιάτα τους. Η μητέρα δύο παιδιών κατανάλωνε συχνά έτοιμα γεύματα. Ωστόσο, αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής ενόψει ενός οικογενειακού ταξιδιού στην Τενερίφη για τα 30α γενέθλια της αδερφής της.

Η κακή συνήθεια που έκοψε και έχασε κιλά

Έτσι γράφτηκε σε μια ομάδα αδυνατίσματος τον Φεβρουάριο του 2023. Κατάφερε να χάσει 38 κιλά μέσω ενός νέου προγράμματος διατροφής και άσκησης. Η Vanessa, μητέρα του πεντάχρονου Jacob και του δίχρονου George, δήλωσε: «Μισούσα το πεταμένο φαγητό και όταν τα παιδιά μου δεν έτρωγαν όλο τους το φαγητό, το τελείωνα εγώ. Ήμουν πολύ τεμπέλα με το φαγητό. Δεν μαγείρευα και τις περισσότερες φορές τρώγαμε έτοιμα φαγητά ή παίρναμε φαγητό απ’ έξω. Πιθανώς παίρναμε φαγητό έξω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες μου αναρωτήθηκα: “Πώς άφησα τον εαυτό μου να φτάσει σε αυτό το σημείο;”. Τώρα νιώθω ότι έχω αρκετή ενέργεια για να παίζω και να τρέχω με τα παιδιά μου. Είμαι σίγουρα καλύτερη μητέρα. Άλλαξε εντελώς τη ζωή μου και νιώθω σαν νέος άνθρωπος».

Η Vanessa παραδέχτηκε ότι άρχισε να παίρνει βάρος μετά το σχολείο, καθώς μπορούσε να τρώει ό,τι ήθελε. Ωστόσο, το υπερβολικό βάρος τη δυσκόλεψε τη φροντίδα των δύο παιδιών της όταν αυτά γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας των 20 της χρόνων. Επίσης, ανέφερε ότι το βάρος της επηρέασε σημαντικά την αυτοπεποίθησή της και μισούσε να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη και να ψωνίζει ρούχα.

«Όταν ήμουν νεότερη, δεν ήταν πρόβλημα. Αλλά μάλλον μετά το λύκειο, όταν είχα τα δικά μου χρήματα, αγόραζα άχρηστα φαγητά και τα έτρωγα. Δεν συνειδητοποίησα πόσο επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου το βάρος μου. Μισούσα να πηγαίνω για ψώνια και δεν ήθελα να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Δεν θα φορούσα ποτέ σορτς ή κάτι τέτοιο».

Πώς κατάφερε η Vanessa να χάσει το περιττό βάρος

Η νεαρή μητέρα δήλωσε ότι άλλαξε σελίδα όταν έκλεισε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Τενερίφη. Αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα απώλειας βάρους Beeweighed τον Φεβρουάριο του 2023 και αρχικά έχασε 30 κιλά σε μόλις 4 εβδομάδες αλλάζοντας μόνο τις διατροφικές της συνήθειες. Αργότερα άρχισε να πηγαίνει στο γυμναστήριο για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση και τώρα γυμνάζεται 5 φορές την εβδομάδα. «Πάντα ήθελα να χάσω βάρος αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανα δίαιτα στη ζωή μου. Νόμιζα ότι θα έχανα 5 κιλά. Τελικά έχασα 38. Πήγαινα στο γυμναστήριο το πρωί που ήταν ήσυχα. Αρχικά ήταν τρομακτικό και αποθαρρυντικό. Αλλά πρέπει απλά να σκεφτείς γιατί είσαι εκεί».

Η Vanessa έχει γίνει πλέον πρέσβειρα της Beeweighed και συνεργάζεται με άλλες γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση. Είπε ότι το πιο σημαντικό για όσους θέλουν να χάσουν μερικά κιλά είναι να θέσουν ένα σύνολο εφικτών στόχων. «Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να γυμναστείτε, βάλτε έναν ενδιάμεσο στόχο. Αν ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις, μπορείς να συνεχίσεις. Και αν πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις, δεν υπάρχει τίποτα που να σε σταματάει».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ