Live – Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που παραμένουν στα σημεία απ’ όπου πέρασε η μεγάλη φωτιά που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιβαλλοντικό πλούτο και περιουσίες.

Από τη νύχτα της Δευτέρας (12/8) η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται ελαφρώς, ενώ το πρωί της Τρίτης (13/8) δεν εντοπίζεται κάποιο ενιαίο ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και τα πιο έντονα προβλήματα εντοπίζονται στη Νέα Μάκρη, όπου η φωτιά έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια, στους οικισμούς Ερυθρός και Άγιος Εφραίμ.

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει σε σύγκριση με χθες, ενώ με το πρώτο φως έχουν σηκωθεί έξι ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, που συνδράμουν στο έργο των ισχυρών επίγειων δυνάμεων. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας οι πυροσβέστες εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό μίας γυναίκας, σε κτίριο επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων.

Πρόκειται για αλλοδαπή ηλικίας 60-62 ετών, η οποία διέμενε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο. Πιθανολογείται πως η γυναίκα φοβήθηκε και επιχείρησε να κρυφτεί στον χώρο του μπάνιου, όπου και εγκλωβίστηκε, όταν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς είχε κυκλώσει την περιοχή και δεν μπόρεσε να διαφύγει.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και πέρασε στην Πεντέλη, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) έφτασε μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου και το πάτημα Βριλησσίων, όπου σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Με το πρώτο φως της μέρας σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 3 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης

  • Σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 3 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα, καθώς και ένα συντονιστικό για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Αττική.

  • Και δεύτερη αναζωπύρωση στον οικισμό Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Και δεύτερη αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Αττική σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη λίγο πριν από τις 6 το πρωί, στον οικισμό Άγιος Εφραίμ.

  • Μήνυμα από το 112 για την περιοχή Ερυθρός, στη Νέα Μάκρη

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ερυθρός Νέας Μάκρης, να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα.

  • Πύρινος «εφιάλτης» στη Νέα Μάκρη – Οι φλόγες πάνω από το Κέντρο Υγείας

Σκηνές «Αποκάλυψης» εκτυλίσσονται τη Νέα Μάκρη με τις φλόγες να καίνε ακριβώς πάνω από το Κέντρο Υγείας της περιοχής και να πλησιάζουν επικίνδυνα στα πρώτα σπίτια

  • Αυτό είναι το κτίριο όπου εντοπίστηκε απανθρακωμένη η σορός γυναίκας – Επιχείρησε να κρυφτεί στο μπάνιο και εγκλωβίστηκε

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε από πυροσβέστες απανθρακωμένη σορός, πιθανόν γυναίκας, σε κτίριο επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων.

  • Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στη Νέα Μάκρη – Σε «απόσταση αναπνοής» από τα σπίτια

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Μάκρη. Η φωτιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ βρίσκεται 200 μέτρα από τα πρώτα σπίτια κοντά στην περιοχή Αγριλίκι.

  • Αναζωπύρωση μετά τα μεσάνυχτα στο Αστεροσκοπείο

Αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη. Η φωτιά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται κατασβέστηκε άμεσα.

  • Οι διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας για τους πυρόπληκτους

Μια σειρά από φορείς και δήμους της Αττικής διαθέτουν χώρους για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Δείτε εδώ αναλυτικά

  • Απανθρακωμένη σορός γυναίκας στο Πάτημα Βριλησσίων 
  • Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε από πυροσβέστες απανθρακωμένη σορός, πιθανόν γυναίκας, σε κτίριο επαγγελματικής χρήσης που κάηκε στο Πάτημα Βριλησσίων.
  • Εικόνες από τον Μαραθώνα

  • Ήχησε ξανά το 112 στον Μαραθώνα. Οι κάτοικοι στην περιοχή Βρανά καλούνται να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη
  • Βαθρακογιάννης: «Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές ενεργές εστίες» – Βίντεο

«Βελτίωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην βορειοανατολική Αττική» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Πλέον δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα» συμπλήρωσε.

  • Στο 251 ΓΝΑ μεταφέρεται ένας πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.  Ο πυροσβέστης επιχειρούσε στην περιοχή του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ