Κρητικός: Ολο το παρασκήνιο της ξαφνικής του αποχώρησης από τον ΣΚΑΪ

Μετά το OPEN ακόμη μια αποχώρηση προκαλεί έκπληξη στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ενώ παράλληλα το παρασκήνιο φαίνεται πως είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από όσα είδαν το φως στο προσκήνιο. Αναφέρομαι φυσικά στην αποχώρηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αντώνη Κρητικού, ένα πρόσωπο που μας απασχόλησε μερικούς μήνες πριν και τότε η αποχώρησή του απετράπη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ύστερα από άνωθεν παρέμβαση.

Ο δημοσιογράφος μετά από 7 χρόνια στο κανάλι του Νέου Φαλήρου δήλωσε ότι αποχωρεί. Μάλιστα, οι πληροφορίες μου λένε ότι μέχρι και χθες κανείς δεν γνώριζε για την απόφασή του αυτή. Οι ίδιες οι πηγές αναφέρουν ότι η απόφασή του αυτή σχετίζεται αφενός με την μεταγραφή της Ευλαμπίας Ρέβη από το OPEN, αφετέρου με το συμβάν που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγους μήνες μέσα από αυτό το σάιτ όταν έφτασε στο παρά πέντε της παραίτησης ύστερα από ένα ατυχές συμβάν με τον αρχισυντάκτη του κεντρικού δελτίου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι η μεταγραφή της νεόκοπης δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του OPEN στον ΣΚΑΪ έχει προκαλέσει μεγάλο σούσουρο στο κανάλι αλλά και κύμα αντιδράσεων από δυσαρεστημένους ρεπόρτερ που περίμεναν μια ευκαιρία στο κανάλι τους, αλλά αντιθέτως την έχει κάποια που έρχεται από έξω έχοντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις και περισσότερα χρόνια δουλειάς από εκείνη.

Ενας από τους θιγμένους φαίνεται πως είναι και ο παραιτηθείς Αντώνης Κρητικός, ο οποίος αν και το καλοκαίρι μπήκε στο rotation των αντικαταστατών στις καλοκαιρινές εκπομπές και παρουσίασε και κάποια δελτία στη νοηματική, ωστόσο, αφενός δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα με τον σταθμό μετά το συμβάν με τον Αδαμίδη όπου του είχε προταθεί η παρουσίαση της εκπομπής “7 μέρες Ελλάδα” ως εβδομαδιαία ανασκόπηση της επικαιρότητας και παράλληλα η χορηγική εκπομπή “Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, αφετέρου η χορηγική εκπομπή του δόθηκε για λίγο και κόπηκε. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όλη η συμφωνία είχε γίνει με την αποχωρήσασα Διευθύνουσα Σύμβουλο, Εύη Κουτσαυτάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο προφανώς να έχει διαοφερική άποψη. Παράλληλα, εκείνος ξεκινάει να κάνει ραντεβού με άλλα κανάλια, κάτι που γίνεται γνωστό και στο δικό του με αποτέλεσμα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Βασίλη Παπαδρόσο, ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος.

Ολα τα παραπάνω συντέλεσαν ώστε ο Αντώνης Κρητικός να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει χωρίς μάλιστα να ευχαριστήσει κανέναν από το κανάλι στο οποίο βρέθηκε τα τελευταία 7 χρόνια. Τώρα το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του, τα σενάρια είναι πολλά και αναφέρουν ακόμα και το OPEN αλλά κάτι μου λέει ότι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος θα ήθελε γυναίκα στη θέση δίπλα στον Σπύρο Χαριτάτο.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ