Φωτιά στο Ρέθυμνο: Πάνω από 300 πυροσβέστες και 7 εναέρια μέσα στην μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει στο νότιο Ρέθυμνο από το μεσημέρι της Τετάρτης (07/08), με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, τα οποία συνδράμουν από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στο σημείο επιχειρούν συνολικά 354 πυροσβέστες με 76 οχήματα, και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, ωστόσο παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή υπό των φόβο των αναζωπυρώσεων, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Χθες, Πέμπτη, στην περιοχή κατέφθασαν από την Αθήνα ακόμα 40 δασοκομάντος για να προστεθούν σε αυτούς που έφτασαν την πρώτη μέρα που ξέσπασε η φωτιά. Στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, για τον συντονισμό και την επίβλεψη της επιχείρησης κατάσβεσης.

Όπως μετέδωσαν και τα τοπικά μέσα, η φωτιά έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης, αλλά και πολλούς ελαιώνες. Πληροφορίες του flashnews.gr αναφέρουν ότι η φωτιά κατέστρεψε εγκαταλελειμμένα κτήρια ή κτήρια που χρησιμοποιούνται για κάποιες αγροτικές εργασίες, ωστόσο δεν έχουν κινδυνεύσει οικισμοί και φυσικά ανθρώπινες ζωές.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Παράλληλα, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112, οι κάτοικοι των περιοχών Σάτα, Ρίζικας, Πλάτανος, Βαθιακό, Αποδούλου και Αγία Παρασκευή κλήθηκαν για εκκένωση.

Όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανό, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οικισμοί που εκκενώθηκαν ανέρχονται σε εννιά.

Σύμφωνα με το Neakriti.gr, μέχρι και το βράδυ τα πιο επικίνδυνα μέτωπα ήταν στα χωριά Πλάτανος, Αποδούλου, Βαθιακό και Αγία Παρασκευή, με τον άνεμο να αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση των πύρινων μετώπων, τα οποία οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει νωρίτερα να σβήσουν.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ