Φωτιά στην Αττική: Βίντεο ντοκουμέντο από πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες στην Πεντέλη – 17 προσαγωγές

Η φωτιά στην Αττική άφησε πίσω της κατεστραμμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αμάξια. Παράλληλα, όμως φαίνεται ότι άφησε και… ελεύθερο πεδίο σε ασυνείδητους για να κάνουν πλιάτσικο σε καμένες κατοικίες στις βορειοανατολικές κυρίως περιοχές.

Αστυνομικοί κατάφεραν από το βίντεο να ταυτοποιήσουν τους δράστες, ενώ συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 46χρονο που φόρτωνε στο φορτηγάκι του αντικείμενα που είχε κλέψει. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές και μέχρι στιγμής έχουν κάνει 17 προσαγωγές.

«Για να βοηθήσουμε ήρθαμε, όχι για να κλέψουμε»

Σε βίντεο που εξασφάλισε το Star, καταγράφεται ένας άνδρας να πηδά με επιδέξιες κινήσεις μέσα στην περιφραγμένη αυλή. Η περιοχή γύρω έχει πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο ιδιοκτήτης είδε από την κάμερα ασφαλείας τον διαρρήκτη να κλέβει πράγματα από την αυλή του και αμέσως, ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Τέσσερις άλλοι άνδρες έκαναν βόλτες με ένα φορτηγάκι δήθεν ότι πουλούσαν φρούτα. Στελέχη της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τους είδαν και τους έκαναν προσαγωγή προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους.

Αστυνομικοί περιφρουρούν τις κατεστραμμένες περιουσίες

Την ίδια ώρα, πάνω από 200 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες. Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, τοπικά τμήματα έχουν κάνει έναν κλοιό γύρω από τα σπίτια που έχουν καεί.

Δείτε το βίντεο

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ