Φωτιά στην Αττική: «Με γλίτωσαν μερικά μπιτόνια με νερό» – Βίντεο με μαρτυρίες πολιτών

Η φωτιά στην Αττική, με επίκεντρο τις βορειοανατολικές περιοχές, καίει τα πάντα στο πέρασμά της από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8). Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν τα τελευταία 24ωρα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σε κάποιες περιπτώσεις αγανακτισμένοι κάτοικοι κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, βλέποντας τις περιουσίες τους να παραδίνονται στις φλόγες.

Ένας κάτοικος της Νέας Πεντέλης που είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς, ξεσπά. «Το κράτος που είναι, όχι τι κάνουν οι γείτονες… Το κράτος δεν είναι πουθενά, κοιμούνται», φώναζε στην κάμερα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Ήμουν μόνος μου για τρεις ώρες»

«Έμεινα μόνος μου για τρεις ώρες… Με τα λάστιχα και τους κουβάδες, ευτυχώς υπήρχαν τρεις εθελοντές που με βοήθησαν», είπε μπροστά στην κάμερα ο ιδιοκτήτης σπιτιού που κάηκε στο Πάτημα Βριλησσίων.

Δείτε το βίντεο:

«Με γλίτωσαν μερικά μπιτόνια με νερό»

Χαρακτηριστική επίσης είναι η μαρτυρία ενός πολίτη που αν και είδε το αυτοκίνητό του να καίγεται ολοσχερώς από την φωτιά, κατάφερε τελικά να σώσει το σπίτι του στην Πέντέλη, χάρη σε μερικά μπιτόνια νερού που είχε μέσα, όπως είπε ο ίδιος. «Η φωτιά μπήκε στο σπίτι από το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ευτυχώς κατάφερα και την έσβησα άμεσα με τα μπιτόνια νερού που είχα μέσα», λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα.

Δείτε το βίντεο:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ