Φωτιά στην Αττική: Ειδικό πραγματογνώμονα ζήτησε η Πυροσβεστική – Τα επικρατέστερα σενάρια για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Τον ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα από την Εισαγγελία ζήτησε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου η Πυροσβεστική προκειμένου να διερευνηθεί η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής και εξαπλώθηκε στη συνέχεια σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πόρισμα της Πυροσβεστικής, και όπως εξηγούν έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο ορισμός ειδικού πραγματογνώμονα δείχνει ότι είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για την φωτιά είναι δύο. Είτε πρόκειται για φωτιά που ξέσπασε από έκρηξη ή βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ που υπάρχουν στην περιοχή, είτε πρόκειται για εμπρησμό ακόμη και από αμέλεια.

Οι καταθέσεις των κατοίκων

Οι αξιωματικοί του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από τους κατοίκους του Βαρνάβα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν από τις καταθέσεις μία ξεκάθαρη εικόνα

Κάποιο κάτοικοι έχουν καταθέσει ότι είδαν μία εστία φωτιάς, ενώ άλλοι είπαν ότι είδαν ταυτόχρονα 3 εστίες.

Η πυροσβεστική θα ζητήσει την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για την συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από τους ιδιοκτήτες οικιών της περιοχής που διαθέτουν κάμερες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ