«Είμαι 47 και σε καλύτερη φόρμα από ποτέ – Αυτή είναι η απλή άσκηση για αιώνια νεότητα στην οποία ορκίζομαι» – Γυναίκα αποκαλύπτει το μυστικό της ευεξίας της

Μια γυναίκα αποκάλυψε πώς καταφέρνει να διατηρείται νέα και γεμάτη ενέργεια στα 47 της. Η Belinda Norton λέει ότι είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ και αυτό το οφείλει σε μία μόνο άσκηση. Η personal trainer από την Αυστραλία μπορεί να είναι επαγγελματίας σε όλες τις ασκήσεις, αλλά υπάρχει μόνο μία που προτείνει και είναι εντελώς δωρεάν.

Η καλύτερη άσκηση για μακρά και υγιή ζωή

Αποκάλυψε ότι το τρέξιμο είναι η μυστική άσκηση που την βοηθά να διατηρείται νέα. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι άνθρωποι συχνά δεν το συνεχίζουν λόγω νοοτροπίας, δυσφορίας ή εγωισμού. Το να αρχίσεις το τρέξιμο μπορεί να είναι δύσκολο, μπορεί να τρέχεις τόσο γρήγορα ή μακριά όσο θέλεις στην αρχή, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει.

«Ξέρατε ότι το τρέξιμο είναι μηχανισμός επιβίωσης για το σώμα; Είναι μια φυσιολογική λειτουργία, αλλά με την εξέλιξη της ανθρωπότητας έγινε επιλογή», έγραψε η Belinda σε ανάρτησή της, στο Instagram. «Αυτό λειτουργεί εις βάρος της ανθρωπότητας. Σκέφτεστε πως ένα παιδί που αρχίζει να περπατάει ως νήπιο τρέχει ακόμα κι αν είναι ασταθές. Γιατί λοιπόν οι ενήλικες σταματούν να τρέχουν; Νοοτροπία. Δυσφορία. Εγωισμός».

«Σας ενθαρρύνω να αρχίσετε να τρέχετε. Σήμερα είναι η μέρα. Προχωρήστε! Η ζωή σας κρέμεται από μια κλωστή», αναφέρει μεταξύ άλλων η Belinda προτρέποντας τους ανθρώπους να ξεκινήσουν το τρέξιμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παραμείνετε ενημερωμένοι και να προχωρήσετε σε έναν ρυθμό που σας ταιριάζει. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) διαθέτει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Couch to 5k και μπορείτε να κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας. «Ξεκινάς αργά και χτίζεις σταδιακά την αντοχή σου, ώστε να περάσεις από το μηδέν στο τρέξιμο 5 χιλιομέτρων σε 30 λεπτά με το πρόγραμμά τους εννέα εβδομάδων».

Πριν από την άσκηση, είναι σημαντικό να προθερμάνετε το κάτω μέρος του σώματος με μια ποικιλία ασκήσεων που εστιάζουν στα πόδια, τους αστραγάλους, τις γάμπες, τους μηρούς και τους γοφούς, τις οποίες η Belinda παρουσίασε σε ένα βίντεο στο Instagram. Για παράδειγμα, κάντε ένα σετ από high knees, side shuffle, A-skips, B-skips, άλματα, ανάποδο περπάτημα και strides, για 30 δευτερόλεπτα το καθένα.

Οι 9 τροφές που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας, σύμφωνα με personal trainer

Η Belinda αποκάλυψε επίσης τα 9 τρόφιμα που περιλαμβάνει πάντα στη διατροφή της. Εφαρμόζει επίσης αυτή την προσέγγιση στα παιδιά της, εξασφαλίζοντας ότι το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο τους είναι όλα γεύματα πλούσια σε τροφές που προάγουν την καλή υγεία. «Γνωρίζατε ότι τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στο χώμα και τα θαλασσινά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε μέταλλα από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής;» ανέφερε η Belinda.

Τα 9 τρόφιμα που λέει ότι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας είναι τα εξής:

  • ψάρια,
  • καρότα,
  • σπιτικό μούσλι,
  • πορτοκάλια,
  • αβοκάντο,
  • πράσινα λαχανικά,
  • σαλάτα,
  • μπρόκολο,
  • καφέ ρύζι και
  • κινόα

Η Belinda τρώει επίσης ένα ωμό ολόκληρο καρότο και δύο αγγούρια καθημερινά και δεν τα ξεφλουδίζει, απλά τα πλένει και τα τρώει ολόκληρα. «Οι ολόκληρες βιολογικές τροφές που καλλιεργούνται στη γη προμηθεύουν το σώμα μας με τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα που κανένα άλλο προϊόν δεν μπορεί να κάνει».

Η Belinda πρόσθεσε ότι οι φυτικές ίνες στα καρότα βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ η κατανάλωση αγγουριών ενυδατώνει το σώμα και οδηγεί σε οφέλη για την υγεία, όπως «απώλεια βάρους, ισορροπημένη ενυδάτωση, κανονική πέψη και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα».

Πέρυσι δήλωσε ότι είναι λάτρης των τροφών που «καλλιεργούνται στο χώμα και τη θάλασσα», όπως:

  • ο σολομός,
  • τα καρότα,
  • το καφέ ρύζι,
  • το μπρόκολο



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ