Έχασε 18 κιλά και σταμάτησε τα αντιπηκτικά φάρμακα – «Έτσι κατάφερα να φαίνομαι 10 χρόνια νεότερη και να βελτιώσω την υγεία μου»

Μια μαμά φαίνεται 10 χρόνια νεότερη μετά από την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του σώματός της. Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η 40χρονη Amanda Presta από τη Μελβούρνη πάλεψε με το βάρος της και δήλωσε ότι πάντα ένιωθε μεγαλύτερη από τους συνομηλίκους της κατά την παιδική και εφηβική της ηλικία.

Αν και δεν ήταν ποτέ παχύσαρκη, ένιωθε άβολα και δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση αφού είχε φτάσει το βάρος της τα 80 κιλά. Η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας αντιμετώπισε επίσης μια σειρά από σύνθετες παθήσεις υγείας που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην συνολική της υγεία.

Αλλά μετά από την απώλεια βάρους, νιώθει πιο υγιής από ποτέ αφού έχασε 18 κιλά και κατέβηκε τρία νούμερα στα ρούχα.

Από την πάλη με το βάρος στην απώλεια κιλών και στη νεανική εμφάνιση

Η Amanda πλέον ζυγίζει 62 κιλά και συνέχεια ακούει πόσο νεότερη δείχνει μετά την απώλεια βάρους. «Δεν είχα τις καλύτερες συνήθειες μεγαλώνοντας και έτρωγα πολλά τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες», δήλωσε η μητέρα δύο παιδιών. «Πάλευα με το υπερβολικό βάρος από παιδί και αντιμετώπιζα ορισμένα χρόνια προβλήματα υγείας. Πριν κάνω παιδιά, ήμουν πάντα ανασφαλής για τον εαυτό μου και σίγουρα κουβαλούσα περισσότερο βάρος από όσο ένιωθα άνετα. Κατάφερα να χάσω κάποια κιλά πριν από τον γάμο μου το 2010, αλλά επέστρεψα σε κακές διατροφικές συνήθειες και δεν γυμναζόμουν πολύ λόγω της δουλειάς γραφείου που είχα. Είχα μια τεράστια αδυναμία στη ζάχαρη και συχνά έτρωγα πάρα πολλά γλυκά».

Ως σημείο εκκίνησης, η Amanda αναμόρφωσε τη διατροφή της και άρχισε να επικεντρώνεται στην κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων, με έμφαση στην πρόσληψη 100 γραμμαρίων πρωτεΐνης την ημέρα. Επίσης, αύξησε την κατανάλωση νερού ενώ παράλληλα φρόντιζε να λαμβάνει πολλές φυτικές ίνες για βέλτιστη πέψη.

Το “μυστικό όπλο” της μαμάς, ωστόσο, ήταν ότι ξεκίνησε την άρση βαρών και την τακτική προπόνηση δύναμης με την προσωπική γυμνάστρια Nikki Ellis στο Cinch Studio, κάτι που, όπως λέει, μετέτρεψε εντελώς το σώμα της. Αυτή η αλλαγή ενέπνευσε την Amanda να γίνει και η ίδια personal trainer και τώρα μπορεί να βοηθάει και άλλες γυναίκες να βελτιώσουν την υγεία και την φυσική τους κατάσταση.

«Ήταν μετά τον δεύτερο τοκετό μου. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα ένα πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι και έχασα πολλά κιλά. Ήμουν αδύνατη, αλλά δεν ένιωθα δυνατή ή τονωμένη. Αποφάσισα να γυμναστώ με τη Nikki Ellis και εκεί άλλαξε εντελώς το σώμα μου και, το πιο σημαντικό, ο τρόπος που ένιωθα για τον εαυτό μου. Υπάρχει κάτι μαγικό στην προπόνηση των γυναικών μαζί σε μια ομάδα. Το λάτρεψα τόσο πολύ που εκπαιδεύτηκα και εγώ για να γίνω personal trainer. Η Nikki με ενέπνευσε να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και τώρα μπορώ να βοηθήσω κι άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο».

Η Amanda φαίνεται μια δεκαετία νεότερη μετά την μεταμόρφωση του σώματός της και την βελτίωση της υγείας της

Μετά τη μεταμόρφωσή της, η Αμάντα δηλώνει ότι φαίνεται και νιώθει πάνω από μια δεκαετία νεότερη, με πολλούς να πιστεύουν ότι είναι στην πραγματικότητα 20 ετών. «Σίγουρα νιώθω νεότερη τώρα. Έχω προσπαθήσει πολύ για να βελτιώσω την υγεία μου, τη διατροφή και την άσκηση και έχει αποδώσει. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δείχνω περισσότερο από 10 χρόνια νεότερη από όσο είμαι στην πραγματικότητα. Φέτος κλείνω τα 40 και νιώθω ότι είμαι σε καλύτερη φόρμα από όταν ήμουν 20 ετών. Νιώθω σίγουρη, δυνατή και ικανή και συνεχίζω να πετυχαίνω προσωπικά ρεκόρ κάθε χρόνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι πρότυπο για τις δύο μικρές μου κόρες σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να γυμνάζεσαι συνεχώς, να είσαι πραγματικά δυνατή και να συνεργάζεσαι με μια μεγάλη ομάδα γυναικών που όλες υποστηρίζουν η μία την άλλη».

Η Amanda πάλεψε με επίμονους πόνους σε όλη της την εφηβεία και αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν ενδομητρίωση, μια ασθένεια όπου το ενδομήτριο αναπτύσσεται εκτός της μήτρας. Η πάθηση συχνά παραβλέπεται ή διαγιγνώσκεται λανθασμένα. Για αυτόν τον πόνο, ένας γιατρός πρότεινε να πάρει αντισυλληπτικά χάπια, αλλά αυτό οδήγησε μόνο σε μια σειρά από μεγαλύτερα προβλήματα.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της λήψης αντισυλληπτικών, λίγο πριν από τα 18α γενέθλιά της, η Amanda εμφάνισε εκτεταμένη εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση στο αριστερό της πόδι. Αυτό ήταν ασυνήθιστο, οπότε μετά από κάποιες εξετάσεις, ανακαλύφθηκε ότι έπασχε από τρεις σημαντικές διαταραχές πήξης αίματος, γνωστές ως αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, αντιπηκτικό λύκου και μετάλλαξη γονιδίου προθρομβίνης. Της είπαν ότι θα πρέπει να παίρνει αντιπηκτικά φάρμακα για πάντα, αλλά αφού έχασε βάρος και βελτίωσε την υγεία της, κατάφερε να σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή. Ένα τεράστιο επίτευγμα που σόκαρε ακόμα και τον γιατρό της.

«Ως έφηβη, πέρασα πολλές νύχτες στο νοσοκομείο με μορφίνη για να αντιμετωπίσω τον πόνο της αδιάγνωστης ενδομητρίωσης. Όταν ήμουν στο λύκειο, ο γιατρός μου πρότεινε να πάρω το αντισυλληπτικό χάπι για να διαχειριστώ τον πόνο ενώ ολοκλήρωνα τις σπουδές μου. Τρεις μήνες αργότερα εμφάνισα εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση στο αριστερό μου πόδι, που ξεκινούσε από τον αστράγαλο και έφτανε μέχρι τα 11 εκατοστά πάνω από το γόνατο. Τότε διαγνώστηκα με διαταραχές πήξης. Μου έδωσαν αντιπηκτικά φάρμακα και μου είπαν ότι θα πρέπει να τα παίρνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αλλά από τότε που έχασα βάρος και ξεκίνησα την προπόνηση δύναμης, κατάφερα να τα σταματήσω μόνιμα. Οι γιατροί μου δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μεταμόρφωσής μου. Η υγεία είναι το παν».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ