«Έχασα 6 κιλά σε μία εβδομάδα κάνοντας ένα πράγμα» – Μητέρα που ζύγισε 190 κιλά αποκαλύπτει πώς κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της

Η Amy Raye, 36 ετών, έφτασε τα 190 κιλά μετά από αλόγιστη κατανάλωση σοκολάτας, γλυκών και άλλων σνακ με πολλές θερμίδες. Μετά από ορισμένα δυσάρεστα περιστατικά που την έφεραν σε δύσκολη θέση λόγω του βάρους της, ένιωθε δυστυχισμένη και απομονωμένη, όπως εξομολογήθηκε η ίδια. Έτσι αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή και τελικά κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της.

Οι δυσκολίες λόγω της παχυσαρκίας και η μεγάλη αλλαγή

Όταν η Amy Raye προσπάθησε να καθίσει σε μια καρέκλα σε έναν γάμο και δεν τα κατάφερε, αναγκάζοντας το προσωπικό του χώρου να βρει μια καρέκλα χωρίς μπράτσα, ένιωσε ταπεινωμένη. Μετά από αυτό το περιστατικό και άλλα παρόμοια, δεν ήθελε να βγαίνει έξω. «Αυτό σήμαινε ότι δεν ήθελα να πάω πουθενά, καθώς ένιωθα ντροπή και δεν ήθελα να γελοιοποιηθώ. Ήμουν πολύ δυστυχισμένη και απομονωμένη, αλλά δεν είχα το κίνητρο να κάνω μια αλλαγή», είπε η Amy.

Αλλά αυτό συνέβη το 2007. Σήμερα, το 2024, η ζωή της Amy έχει αλλάξει ριζικά, καθώς έχασε πάνω από 70 κιλά σε ένα χρόνο αντικαθιστώντας τις σοκολάτες με ροφήματα σε σκόνη.

Η 36χρονη γυναίκα από το Worksop, η οποία είχε φτάσει να ζυγίζει 190 κιλά, ήταν εθισμένη στη σοκολάτα, τα πατατάκια και τα γλυκά. Φορώντας ρούχα μεγέθους 54 στο μέγιστο βάρος της, έτρωγε «τέσσερις φορές» περισσότερο από την μέση μερίδα. Το μέγεθός της έγινε εμπόδιο, ωστόσο, καθώς δεν μπορούσε να κάτσει σε καρέκλες με μπράτσα. Λόγω του γεγονότος αυτού δεν ήθελε να πηγαίνει σε κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Εργαζόμενη ως βοηθός υποστήριξης, η Amy αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω του βάρους της. Τον Φεβρουάριο του 2023, η αποφασιστική μητέρα τριών παιδιών ανέλαβε τον έλεγχο της ζωής της, επιλέγοντας μια δραματική αλλαγή διατροφής.

Εντάχθηκε στο New You Plan μέσα σε δύο μήνες, η Amy ξεκίνησε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης αντικαθιστώντας κάθε γεύμα με σέικς, έχασε σχεδόν το μισό βάρος της μέσα σε ένα χρόνο.

Τώρα, φορώντας μέγεθος 42 και νιώθοντας ανανεωμένη, η Amy νιώθει ευτυχισμένη για την επιτυχία της. Αναλογιζόμενη τον προηγούμενο τρόπο ζωής της, η Amy παραδέχτηκε: «Δεν νόμιζα ότι η διατροφή μου ήταν κακή, αλλά κατανάλωνα τεράστιες μερίδες».

Από την ανεξέλεγκτη κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών στην μεγάλη απώλεια βάρους

Μη συνειδητοποιώντας ότι κατανάλωνε 3.000 θερμίδες την ημέρα, η Amy απολάμβανε τακτικά μεγάλες μερίδες φαγητού, όπως μισό πακέτο ζυμαρικά μπολονέζ. Αισθανόταν συνεχώς δυσφορία και πόνο. Η αφοσίωσή της στα σέικς ήταν ακλόνητη και καθώς έβλεπε τα κιλά να φεύγουν. «Ήμουν αυστηρή με τον εαυτό μου όταν ξεκίνησα τα shakes και τα κιλά έφυγαν γρήγορα. Δεν μου έλειψαν τα στερεά τρόφιμα καθώς η απώλεια βάρους ήταν τόσο αποτελεσματική και μου έδωσε αυτοπεποίθηση».

Τα προβλήματα βάρους της Amy ξεκίνησαν από την παιδική ηλικία αλλά επιδεινώθηκαν σημαντικά, μετά τον τρίτο τοκετό της, τον Δεκέμβριο του 2019. Εκείνη την περίοδο, η Amy στράφηκε στο φαγητό ως παρηγοριά, αναπτύσσοντας την συνήθεια να καταβροχθίζει μεγάλες σοκολάτες και έτοιμα σάντουιτς.

«Δεν ξέρω γιατί το φαγητό έγινε η παρηγοριά μου, αλλά δεν σταμάτησα να τρώω ανοησίες με τα χρόνια. Έτρωγα καθημερινά μερικά σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα, μαζί με πολλή σοκολάτα. Οι μερίδες μου, είτε πρόκειται για πατατάκια είτε για πίτσα, ήταν τεράστιες. Δεν ήμουν δραστήρια και έμενα χωρίς ανάσα ανέβαινα τις σκάλες».

Η μητέρα άρχισε να αποφεύγει τις κοινωνικές συναθροίσεις καθώς το βάρος της αυξήθηκε και δυσκολευόταν να χωρέσει στις περισσότερες καρέκλες. Μοιράστηκε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή: «Δεν χωρούσα σε μια ξύλινη καρέκλα στον γάμο του ξαδέρφου μου το 2007. Αισθάνθηκα τόσο ταπεινωμένη που το προσωπικό έψαχνε για μια καρέκλα χωρίς μπράτσα».

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Amy, μητέρα της 16χρονης Annabelle, του 15χρονου Joeseph και του τετράχρονου Chester, φορούσε μεγάλα μεγέθη στα ρούχα. Όμως, η νέα της δουλειά την ανάγκασε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα: δεν μπορούσε να περπατήσει πάνω από 5 λεπτά. «Ένας πελάτης μου λάτρευε τις βόλτες, αλλά εγώ δεν άντεχα», εξήγησε. «Μετά από πέντε λεπτά ήμουν άφωνη. Αγαπούσα τη δουλειά μου και μετά από ένα κλάμα στον διευθυντή μου, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι».

Η δίαιτα που ακολούθησε για την απώλεια βάρους

Μόλις 2 μήνες αργότερα, η Amy ξεκίνησε το πρόγραμμα απώλειας βάρους New You Plan, το οποίο όπως ισχυρίζεται άλλαξε τη ζωή της “σε κάθε επίπεδο”.

Η Amy ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα υποκατάστατων γευμάτων, καταναλώνοντας πέντε πακέτα φαγητού και τέσσερα λίτρα νερό την ημέρα, χωρίς στερεά τροφή εκτός από το περιστασιακό πρωτεϊνικό σνακ.

Έχασε 6 κιλά την πρώτη εβδομάδα και άλλα 6 την δεύτερη

Εξήγησε τη δίαιτά της: «Ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου – δεν επέτρεπα ούτε γάλα, έτσι έπινα μόνο μαύρο καφέ. Έχασα 6 κιλά την πρώτη εβδομάδα, 6 κιλά την επόμενη και μετά από πέντε μήνες ξεκίνησα το γυμναστήριο. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, είχα χάσει σχεδόν 40 κιλά και ήμουν έκπληκτη με όσα μπορούσε να κάνει η θέληση και η αποφασιστικότητα. Η οικογένειά μου προσπαθεί να με ενθαρρύνει να φάω στερεά τροφή, αλλά είναι περήφανη για την πρόοδό μου».

Η Amy έχει θέσει ως στόχο τα 75 κιλά και σχεδιάζει να επανεισαγάγει υγιεινές στερεές τροφές μόλις τα φτάσει. Για την ώρα, απολαμβάνει τα οφέλη του νέου της τρόπου ζωής: «Ο σκοπός αυτής της δίαιτας ήταν να κάνω μια νέα αρχή. Όταν φτάσω στα 75 κιλά, θα αρχίσω να τρώω υγιεινά στερεά τρόφιμα».

Η Amy απολαμβάνει πλέον μια νέα ζωή γεμάτη ενέργεια. Όπως η ίδια μοιράζεται με ενθουσιασμό: «Λατρεύω που μπορώ να πηγαίνω τον γιο μου στις κούνιες χωρίς να λαχανιάζω και να κάνω βόλτες με τους πελάτες στη δουλειά. Είμαι χαρούμενη που τελικά τα κατάφερα. Αισθάνομαι και δείχνω πιο υγιής και αγαπώ αυτή τη νέα εκδοχή του εαυτού μου!».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ