«Έχασα 48 κιλά σε ένα χρόνο χάρη σε ένα απλό κόλπο γυμναστικής» – Γυναίκα μοιράζεται το μυστικό της εκπληκτικής μεταμόρφωσής της

Η Millie Slater μοιράζεται τα μυστικά της μεγάλης αλλαγής στο σώμα της, μετά την απώλεια βάρους. Η 20χρονη από την Αγγλία έχασε 48 κιλά σε ένα χρόνο συνδυάζοντας βάρη και περπάτημα σε κλίση.

Η Millie Slater, μια 20χρονη στέλεχος μάρκετινγκ από το Northamptonshire της Αγγλίας, αποκαλύπτει πώς κατάφερε να χάσει βάρος και να μεταμορφώσει το σώμα της.

Από 115 κιλά πήγε 67 μέσα σε 12 μήνες

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Tik Tok, η Slater εμφανίζεται στα 115 κιλά τον Ιανουάριο του 2023, ενώ μετά κάνει skip forward και δείχνει τον εαυτό της στα 67 κιλά, μόλις 12 μήνες αργότερα.

Φορώντας ένα τοπ, η Slater αποδίδει την απώλεια βάρους και τη μεταμόρφωσή της, στη συνέπεια. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 350.000 προβολές, με τους χρήστες να συγχαίρουν τη Slater, να την αποκαλούν πηγή έμπνευσης και να ζητούν συμβουλές.

Το μυστικό της επιτυχημένης προσπάθειάς της 

Κουρασμένη από τις αποτυχημένες δίαιτες, η Slater ξεκίνησε να γυμνάζεται από πέρυσι και άρχισε να παρακολουθεί την πρόσληψη θερμίδων της, εξασφαλίζοντας ότι καταναλώνει αρκετή πρωτεΐνη και διατηρεί έλλειμμα θερμίδων. Όσον αφορά την προπόνηση, η Slater πέτυχε τους στόχους της συνδυάζοντας την άρση βαρών με το περπάτημα σε κλίση.

«Άρχισα να κάνω περπάτημα σε κλίση στο διάδρομο και μετά ασχολήθηκα με την άρση βαρών, κάτι που έκανε το γυμναστήριο λιγότερο βαρετό. Η προπόνησή μου έχει αλλάξει πολύ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά συνεχίζω να κάνω περπάτημα σε κλίση, καθώς δεν ήμουν ποτέ δρομέας», λέει η ίδια. Η προτίμησή της για το περπάτημα σε κλίση αντικατοπτρίζει την προπόνηση 12-3-30 σε διάδρομο που έγινε διάσημη από την influencer Lauren Giraldo, η οποία έχασε 13 κιλά με αυτή τη μέθοδο.

Η αρχή 12-3-30 είναι απλή: ρυθμίστε την κλίση του διάδρομου στο 12%, τον ρυθμό στα 3 μίλια την ώρα και περπατήστε για 30 λεπτά.

Η αποτελεσματική άσκηση χαμηλής έντασης για απώλεια βάρους

Η άσκηση αυτή είναι ιδανική για άτομα όπως η Slater και η Giraldo, που δεν θεωρούν τον εαυτό τους δρομείς αλλά επιθυμούν να κάψουν θερμίδες χωρίς έντονη καταπόνηση.

Η Slater αναφέρει: «Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια μορφή άσκησης που απολαμβάνεις. Παλιά πίστευα ότι δεν μπορώ να τρέξω, οπότε δεν είχα καμία ελπίδα. Αλλά απλώς το να περπατάς περισσότερο και να είσαι πιο δραστήριος είναι το μόνο που χρειάζεσαι».

Πράγματι, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Biomechanics ανακάλυψε ότι οι συμμετέχοντες καίνε 17% περισσότερες θερμίδες σε κλίση 5% και 32% περισσότερες σε κλίση 10% σε σχέση με το περπάτημα σε επίπεδο έδαφος. Το HealthCentral αναφέρει ότι ένα άτομο 68 κιλών που κάνει την άσκηση 12-3-30 καίει περίπου 300 θερμίδες σε 30 λεπτά. Το περπάτημα σε κλίση επίσης ενισχύει τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους, τους δικέφαλους και τις γάμπες, ενώ τα οφέλη του ξεπερνούν την απώλεια βάρους.

Ο Dr. Robert Glatter, πιστοποιημένος γιατρός επειγόντων περιστατικών, δήλωσε ότι «το περπάτημα σε μέτριο έως έντονο ρυθμό μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τον ύπνο, τη γνωστική λειτουργία και να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους».

Ολοκληρώνοντας την άσκηση 12-3-30 πέντε φορές την εβδομάδα ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών που συνιστούν στους ενήλικες τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης ή τουλάχιστον 75 λεπτά έντονης έντασης άσκησης, την εβδομάδα.

Η Slater υποστηρίζει ότι οι προπονήσεις της σε κλίση έχουν αλλάξει το σώμα και το μυαλό της. Ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους που ξεκινούν ή βρίσκονται στη μέση ενός ταξιδιού απώλειας βάρους να βρουν μια άσκηση που αγαπούν και να καταγράφουν την πρόοδό τους με φωτογραφίες για να παραμείνουν σε εγρήγορση.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορέσω να χάσω βάρος, ειδικά τόσο πολύ», είπε ενθουσιασμένη. «Γι’ αυτό πρέπει τακτικά να υπενθυμίζω στον εαυτό μου πόσο δρόμο έχω διανύσει και να είμαι περήφανη».

@millieangel_lifts My biggest recommendation for your weight loss journey? Take those progress clips! #weightloss #weightlosstransformation #caloriedeficit #caloriecounting #weightlosscheck #consistency #gymmotivation ♬ original sound – mia – mai 𐙚



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ