Χαλκιδική: Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν με την οικογένεια της 8χρονης – «Μας έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης του ΕΚΑΒ περιέγραψε στο OPEN τις κρίσιμες στιγμές από τη στιγμή που εντοπίστηκε το άτυχο παιδί στην πισίνα. Παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών, η ανάνηψη απέτυχε.

«Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά, όπως είναι γνωστό, και ταυτόχρονα έφυγε και δεύτερο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία, συνοδεία γιατρού. Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε ΚΑΡΠΑ, όμως παρά τις προσπάθειες, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Αυτές οι εικόνες θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας», δήλωσε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Τερζίδης, ανέφερε: «Οι διασώστες μας έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Εκεί αποφασίστηκε η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδόθηκε σε κινητή μονάδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Η οικογένεια του κοριτσιού, βυθισμένη στη θλίψη, σκοπεύει να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες. Αν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, αυτό δεν είναι αρκετό για την οικογένεια. Ο παππούς της 8χρονης δήλωσε: «Μας έστειλαν ένα μήνυμα συμπαράστασης, αλλά τίποτα περισσότερο».

Η οργή της οικογένειας εντείνεται καθώς δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για τα μέτρα ασφαλείας στην κατασκήνωση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κοριτσάκι βρέθηκε στην πισίνα. Αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά των υπευθύνων. «Θα προσφύγουμε δικαστικά. Σήμερα ήταν το δικό μας παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο», δήλωσε ο Άγγελος Καζάζης, παππούς της μικρής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ