Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για το επεισόδιο με πυροβολισμούς στο beach bar – Η δράση της βουλγαρικής μαφίας, ο «Taki» και η «Δρ. Ρούζα»

Μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στη Βουλγαρία φέρονται να είναι ορισμένοι από τους συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε beach bar στην Χαλκιδική, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, τα οποία εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Αποφασισμένοι να προκαλέσουν μακελειό στη Χαλκιδική φαίνεται πως ήταν οι Βούλγαροι που συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Στόχος τους, όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές, ήταν ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του beach bar. Την πλήρωσε, όμως, ο αφανής μέτοχος του καταστήματος ο 55χρονος που ξυλοκοπήθηκε από την παρέα και στη Βουλγαρία είναι γνωστός, με το ψευδώνυμο «ο Βέλγος». Και αυτός, όπως και ο αρχηγός της παρέας, με το ψευδώνυμο, «ο Ρώσος», φέρονται να έχουν στενούς δεσμούς με τη μαφία της Βουλγαρίας.

Τι αποκαλύπτει ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία

Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία, που έχει απειληθεί και ξυλοκοπηθεί από την βουλγάρικη μαφία, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για τη δράση τους.

Είπε πως «όλοι οι Βούλγαροι που κρατούνται στο επεισόδιο της Χαλκιδικής συνδέονται με το βουλγαρικό οργανωμένο έγκλημα. Στην αστυνομία έχουν καταγραφεί διάφορα βίαια εγκλήματα που σχετίζονται με εκβιασμό και διανομή ναρκωτικών». Παράλληλα, τόνισε πως «τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι του οργανωμένου βουλγάρικου εγκλήματος έχουν κάνει επενδύσεις στην Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτά τα ακίνητα, λοιπόν, αναμφίβολα αποκτούνται με κεφάλαια που αποκτήθηκαν από εγκληματικές επιχειρήσεις».

O Σλάβι Ανγκέλοφ υποστήριξε, επίσης, πως «έγιναν πιο διάσημοι πριν από περίπου 10 χρόνια στη Βουλγαρία, καθώς συνδέονται με τη λεγόμενη “Συμμορία των σφυριών” του Χριστόφορου Αμανατίδη (Τάκι). Πρόκειται για άτομα που, χρησιμοποιώντας βία και σφυριά, άσκησαν έλεγχο στη διακίνηση ναρκωτικών στο δρόμο, τιμώρησαν ανταγωνιστές εμπόρους και οφειλέτες. Όλα τα αστυνομικά τους αρχεία σχετίζονται με βία και περιστατικά, παρόμοια με αυτό για το οποίο κρατήθηκαν στη Χαλκιδική».

«Εγκληματίες μεταξύ των επισκεπτών στη Χαλκιδική»

Για τα κυκλώματα μαφίας αναφέρονται και αστυνομικοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί τους. Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Χαλκιδικής, δήλωσε πως «μαζί με τους επισκέπτες υπάρχουν και άνθρωποι που πηγαίνουν προς την παραβατική συμπεριφορά κάποιοι με πιο βαριά εγκληματική δράση όταν υπάρχουν περιστατικά με όπλα μαχαίρια και σπρέι πιπεριού. ενώ υπάρχουν οικογένειες, η επικινδυνότητα είναι πολύ σοβαρή».

Η υπόθεση της «Δρ. Ρούζα»

Ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο, «ο Ρώσος», σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση «Τα σφυριά του Τάκι» , που ανήκει στον «βαρόνο» της κοκαΐνης, τον οποίο αποκαλούν Escobar της Βουλγαρίας, στη γειτονική χώρα και έχει το ψευδώνυμο Τάκι. Είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές, ως ο μαέστρος στο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των bitcoin στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο «Δρ. Ρούζα».

Η γυναίκα με την αμύθητη περιουσία φέρεται να εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να έστησε απάτη ύψους 4,5 δισ. δολαρίων και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2017. Τελευταία φορά εθεάθη στην Αθήνα, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τους 10 πιο διαβόητους κακοποιούς που αναζητά το FBI.

Σύμφωνα με πληροφοριοδότη της βουλγαρικής αστυνομίας, η γυναίκα – μυστήριο δολοφονήθηκε το 2018 με εντολή του «Τάκι», που είχε αναλάβει τη φύλαξή της και το σώμα της λέγεται ότι διαμελίστηκε και πετάχτηκε στο Ιόνιο Πέλαγος. Μέχρι σήμερα, πάντως, ίχνη της δεν έχουν εντοπιστεί και η εξαφάνισή της αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τις διωκτικές αρχές. Ένα άλυτο μυστήριο.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του beach bar

Διαμάχη κυκλωμάτων βλέπουν οι Αρχές πίσω από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Χαλκιδικής. Η παρουσία των επτά Βούλγαρων πελατών, που ξεκίνησαν τον καβγά, επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται. Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. Κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας θα υποστηρίξει ότι το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού δεν ξέρει πως βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. Ο δεύτερος που κατηγορείται περί όπλων θα ζητήσει προθεσμία και θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές το γκλοπ, αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι χτύπησαν βρισκόμενοι σε άμυνα.

Δείτε το βίντεο

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ