Ύπνος: Οι καλύτερες τροφές ύστερα από μια άσχημη νύχτα για υγιή εγκέφαλο και περισσότερη ενέργεια

Μήπως είχατε μια κακή νύχτα; Μπορείτε να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και επιτύχετε καλύτερη συγκέντρωση επιλέγοντας ορισμένες τροφές, σύμφωνα με ειδικούς. Μετά από μια νύχτα με λίγο ύπνο, η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι ο καφές.

Ο καφές σίγουρα προσφέρει την απαραίτητη τόνωση, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα και άγχος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνο στον καφέ. Ειδικοί ύπνου μοιράστηκαν τις 5 καλύτερες τροφές για την ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου και αύξηση των επιπέδων ενέργειάς σας μετά από μια άσχημη νύχτα.

Πολλοί παράγοντες, από έντονες σκέψεις μέχρι την κατανάλωση σνακ πριν από τον ύπνο, μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία. Δυστυχώς, τις συνέπειες μιας κακής νύχτας τις βιώνετε την επόμενη μέρα, προσπαθώντας να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας. Αν ο καφές δεν είναι αρκετός για να σας κρατήσει σε εγρήγορση, ορισμένα τρόφιμα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για την ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς της Bed Kingdom.

Οι 5 καλύτερες τροφές για να αντιμετωπίσετε την κούραση με φυσικό τρόπο

  • Αβοκάντο
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Σπόροι chia
  • Γλυκοπατάτες
  • Πορτοκάλια

Νιώθετε εξαντλημένοι; Αντί να καταφεύγετε σε ανθυγιεινά σνακ γεμάτα ζάχαρη, γιατί να μην δοκιμάσετε αυτές τις νόστιμες και θρεπτικές επιλογές που θα σας γεμίσουν ενέργεια;

Αβοκάντο

Πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, το αβοκάντο προσφέρει πολύ περισσότερα από μια νόστιμη επιλογή για πρωινό. Αυτό το μικρό πράσινο φρούτο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την πρόληψη της κόπωσης, δίνοντας ενέργεια στον οργανισμό σας. «Επιπλέον, συνδυάζεται τέλεια με τοστ για πρωινό, προσφέροντας μια έξτρα δόση ενέργειας, ή με ένα μπέγκελ το μεσημέρι για να αναζωογονηθείτε», δήλωσαν οι ειδικοί.

Μαύρη σοκολάτα

Μετά από μια άσχημη νύχτα, η μεσημεριανή κόπωση είναι πολύ χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη μέρα. Και συνήθως αυτή την περίοδο τα σνακ φαίνονται εξαιρετικά δελεαστικά. Ωστόσο, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για κάτι γλυκό, ενώ παράλληλα σας κάνει πιο ευδιάθετους.

Οι ειδικοί της Bed Kingdom δήλωσαν: «Η μαύρη σοκολάτα περιέχει υψηλές ποσότητες κακάο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την τόνωση της ενέργειας σας καθώς και την αύξηση της συγκέντρωσής σας. Οπότε μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να σας κρατήσει σε εγρήγορση όλη την ημέρα».

Σπόροι chia

Με παρόμοιο τρόπο όπως η μαύρη σοκολάτα, οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της «ακραίας κόπωσης» και των υψηλών επιπέδων στρες. «Μπορείτε να τους καταναλώσετε προσθέτοντάς τους σε smoothie, σε γιαούρτι ή ακόμα και σε σαλάτα», πρόσθεσαν οι ειδικοί.

Γλυκοπατάτες

Άλλη μια επιλογή τροφίμων με υψηλές ποσότητες μαγνησίου είναι οι γλυκοπατάτες που προσφέρουν επίσης βιταμίνη C. «Αυτό βοηθά στη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια με αποτέλεσμα να καταπολεμούν το αίσθημα υπνηλίας και σας κρατούν σε εγρήγορση. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες είναι ένας υγιεινός υδατάνθρακας και μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα εάν σχεδιάζετε μια ιδιαίτερα μεγάλη ημέρα και χρειάζεστε ενέργεια», τόνισαν οι ειδικοί.

Πορτοκάλια

Επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, τα πορτοκάλια περιέχουν μέτρια ποσότητα φυσικής ζάχαρης, η οποία μετατρέπεται σε γλυκόζη, το καλύτερο “καύσιμο” για τον εγκέφαλο. «Περιέχουν αρκετή ζάχαρη για να σας δώσουν ενέργεια γρήγορα, αλλά όχι αρκετή για να σας εξουθενώσουν και να σας κάνουν να νιώσετε κουρασμένοι. Ακόμη και η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού, αντί να τρώτε τα φρούτα, μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και τις διανοητικές σας ικανότητες μέσα στην ημέρα», δήλωσαν οι ειδικοί.

Αν και καμία από αυτές τις τροφές δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν καλό βραδινό ύπνο, απλά η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σας θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της εγκεφαλικής εγρήγορσης και των επιπέδων ενέργειας.

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ