Ύπνος: Αυτή είναι η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο για να κοιμηθείτε καλύτερα σε μία πτήση, σύμφωνα με ειδικό

Οι μακρινές πτήσεις μπορούν να γίνουν εφιάλτης, αν θέλετε να κοιμηθείτε καλά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Μια ειδικός στον ύπνο ισχυρίζεται ότι έχει βρει την καλύτερη θέση για να φτάσετε ξεκούραστοι στον προορισμό σας.

Όταν πρέπει να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι με το αεροπλάνο και υπάρχει, ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος, λόγω και των διαφορετικών ζωνών ώρας. Ωστόσο, για όσους ταξιδεύουν στην οικονομική θέση, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τις ανακλινόμενες πολυθρόνες της business class και της πρώτης θέσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε έναν ήσυχο ύπνο.

Σύμφωνα με την ειδική στον ύπνο, Anush Pervez από την Sleepseeker, υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση που πρέπει να προτιμήσετε στο αεροπλάνο για να εξασφαλίσετε έναν πιο “ποιοτικό ύπνο”. «Ο καλός ύπνος στα αεροπλάνα μπορεί να είναι δύσκολος λόγω του στενού χώρου, των θορύβων και των άβολων καθισμάτων.  Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Οι προτιμήσεις ύπνου του καθενός είναι διαφορετικές, επομένως είναι καλύτερο να πειραματιστείτε με μερικές διαφορετικές στρατηγικές για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα», επισημαίνει η ειδικός.

Η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο για πιο ποιοτικό ύπνο

Η Anush εξήγησε ότι η επιλογή της θέσης σε μια πτήση παίζει βασικό ρόλο. «Αν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα κάθισμα μακριά από περιοχές με μεγάλη κίνηση, όπως τουαλέτες και κουζίνες, για να αποφύγετε τη φασαρία. Προτιμήστε μια θέση δίπλα στο παράθυρο, καθώς μπορείτε να ακουμπήσετε το κεφάλι σας και να βολευτείτε», είπε η ειδικός.

Το να εξασφαλίσετε την καλύτερη θέση σε μια πτήση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πληρώσετε περισσότερα χρήματα. Αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σας χρεώνουν για την επιλογή θέσης, συνήθως οι αεροπορικές εταιρείες μακρινών πτήσεων σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τη θέση σας μόλις ανοίξει το online check-in χωρίς επιπλέον κόστος.

Φυσικά, αν απελπίζεστε για μια συγκεκριμένη θέση, τότε οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώσουν για την επιλογή θέσης κατά την κράτηση των εισιτηρίων τους.

Η Anush συνιστά επίσης να προσπαθήσετε να αποκλείσετε τυχόν θορύβους από τον περιβάλλοντα χώρο και να πάρετε μια μάσκα ματιών. «Τα αεροπλάνα μπορεί να είναι μέρη με πολύ θόρυβο. Επενδύστε σε ένα ζευγάρι ωτοασπίδες για να μην ενοχλείστε από θορύβους στο αεροπλάνο, όπως ο ήχος των κινητήρων και οι συζητήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ευνοεί τον ύπνο. Μια άνετη μάσκα ματιών που μπλοκάρει το φως μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις και να δημιουργήσετε ένα σκοτεινό περιβάλλον για να προωθήσετε έναν καλύτερο ύπνο».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ