Βαθρακογιάννης: Συντονιστική σύσκεψη για την φωτιά στην Κορινθία – Μαίνεται σε ρεματιά με πολύ πυκνή βλάστηση

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί από την μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας, όπως ανέφερε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5 πυρκαγιές, τόνισε.

Αναφερόμενος στη φωτιά στην Κορινθία, τόνισε ότι ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ