Θεσσαλονίκη: Στο «Παπάφειο» Ίδρυμα ο 12χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 9χρονου στα Διαβατά

Στο «Παπάφειο» Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθεί ο 12χρονος, που κατηγορείται ότι βίασε έναν 9χρονο, στην περιοχή των Διαβατών. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να επιβληθεί το συγκεκριμένο αναμορφωτικό μέτρο στον 12χρονο, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βιασμό με θύμα ανήλικο.

Κατά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο ανήλικος κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 9χρονο (κάτι που προκύπτει άλλωστε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατά την εξέτασή του), τονίζοντας όμως ότι όλα συνέβησαν με την συναίνεση του θύματος, αρνούμενος την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει διευκρινιστεί η χρονική διάρκεια της παραμονής του στο «Παπάφειο», θέμα για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει η ανακρίτρια.

Η φρικτή υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έκανε ο παππούς του 9χρονου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί και οι γονείς του 12χρονου, οι οποίοι απολογήθηκαν στην ίδια ανακρίτρια για το πλημμέλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ