Θεσσαλονίκη: «Με καταδίωκε και φώναζε» – Καταδικάστηκε 52χρονος που κυνήγησε την αδελφή του στις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί

Σε 6μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 52χρονος, που κατηγορείται ότι κυνήγησε την αδελφή του για να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση στις σκάλες πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Ύστερα από καταγγελία της 54χρονης αδελφής του, ο άνδρας παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η παθούσα προσήλθε στο δικαστήριο με αναπηρικό αμαξίδιο και κατά την εξέτασή της κατέθεσε ότι από την πτώση έσπασε το πόδι της σε τρία σημεία, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Όρμησε προς τα επάνω μου φωνάζοντας “έλα εδώ εσύ, δεν θα πας πουθενά” και έτρεξε προς το μέρος μου. Έφυγα γρήγορα από το διαμέρισμά που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο. Άρχισα να κατεβαίνω τρέχοντας από τις σκάλες πηδώντας πέντε πέντε τα σκαλιά, ενώ εκείνος με καταδίωκε και φώναζε. Υπάρχουν προηγούμενα περιστατικά βίας εις βάρος μου και φοβήθηκα», ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Από την πλευρά του, ο 52χρονος αρνήθηκε ότι καταδίωξε την αδελφή του και παραδέχθηκε ότι την ακολουθούσε «γρήγορα», καθώς κατέβαινε τις σκάλες για να φύγει.

«Ήταν μια αντανακλαστική κίνηση και όχι κυνηγιού, εκείνη έτρεχε με λύσσα ενώ της είχα ζητήσει κάτι τόσο απλό, κρατούσα την υπεύθυνη δήλωση στο χέρι μου. Στα τελευταία σκαλιά την είδα να κάνει ένα “χαριτωμένο” πήδημα. Πήδηξε το τελευταίο σκαλί και έπεσε όπως πέφτουν οι αθλητές, σαν μπαλαρίνα. Εγώ δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να προκαλέσω βία ή να πιέσω μια κατάσταση», είπε στην απολογία του ο 52χρονος.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ