Σχολείο πλημμύρισε στην Εύβοια: Γέμισαν νερό αίθουσες και διάδρομοι – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Γυμνάσιο Κριεζών, στην Εύβοια, αφού πλημμύρησε από διαρροή στις σωληνώσεις τον καλοριφέρ.

Όπως περιγράφουν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο evima.gr, ύδατα έτρεχαν μέχρι και δύο ορόφους χαμηλότερα. Παράλληλα, οι κλίσεις των δαπέδων δεν ήταν σωστές με αποτέλεσμα τα νερά να συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία εντός του κτιρίου αντί να βρουν δίοδο προς τα έξω.

Η αιτία ήταν ένα από τα πολλά σάπια καλοριφέρ που έσπασε και πλημμυρίζοντας αρχικά μία τάξη του επάνω ορόφου, ενώ σταδιακά τα νερά βρήκαν τρόπο να εισχωρήσουν σε ολόκληρο τον επάνω όροφο (τρεις αίθουσες διδασκαλίας και το εργαστήριο πληροφορικής). Από τις σκάλες τα νερά έφτασαν μέχρι το κάτω ισόγειο όπου πλημμύρισε το εργαστήριο φυσικών επιστημών, ολόκληρος ο διάδρομος και οι τουαλέτες.

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι, χρειάζονται πολλά «χέρια» και πολλές σκούπες για να φύγει εντελώς το νερό από το κτίριο.

Ευτυχώς, η πρώτη ενέργεια που έγινε από το διευθυντή του σχολείου ήταν η διακοπή της υδροδότησης στα καλοριφέρ απευθείας από το λεβητοστάσιο, κίνηση που σταμάτησε αμέσως τη διαρροή.

Εύβοια Σχολείο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η δημοτική αρχή είχε ενημερωθεί το Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο 2024 για πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχολική μονάδα. Ένα από αυτά ήταν ο τρύπιος λέβητας που ευθύνεται για την διαρροή στο λεβητοστάσιο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του evima.gr:

Εύβοια Σχολείο

Εύβοια Σχολείο

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ