Ψυχικό: Στη Μύκονο μεταβαίνει κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την δολοφονία του τοπογράφου

Στις οικονομικές και επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου μηχανικού-τοπογράφου επικεντρώνονται οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που επιχειρούν να ρίξουν φως στις συνθήκες και το κίνητρο της δολοφονίας του, το πρωί της Τρίτης (2/7) στο Ψυχικό.

Οι αρχές θα προχωρήσουν σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του τοπογράφου, ενώ κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών αναμένεται να μεταβεί το επόμενο διάστημα στη Μύκονο, όπου ο 54χρονος τοπογράφος είχε αναπτύξει, κυρίως, τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ασχολούμενος με οικόπεδα «φιλέτα» του νησιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ο 54χρονος φέρεται να χειριζόταν ούτε λίγο ούτε πολύ το 80% των τοπογραφικών εργασιών στο νησί, ενώ φαίνεται πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για δύσκολες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν οικόπεδα που βρίσκονται κοντά στην αιγιαλίτιδα ή στο βουνό, αλλά και οικόπεδα όπου θα έπρεπε να γίνουν ειδικές νομικές εργασίες για λόγους χρησικτησίας.

Ένα από τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι το κίνητρο της δολοφονίας. Για ποιον λόγο, δηλαδή, κάποιοι θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση και εάν υπάρχει ηθικός αυτουργός, ο οποίος να έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του. Μία δυσκολία της έρευνας στο σκέλος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του 54χρονου τοπογράφου, αφορά το γεγονός ότι στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, όπως είναι πολεοδομίες, δήμοι, κτηματολόγια αλλά και αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η λήψη καταθέσεων από πρόσωπα του στενού και επαγγελματικού περιβάλλοντος αλλά και οι έρευνες του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, και όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως, καταγράφονται οι κινήσεις του εκτελεστή με το σκούτερ, που είχε πλαστές πινακίδες. Όπως μετέδωσε ήδη το enikos.gr, ο εκτελεστής φέρεται να παρακολουθούσε τον 54χρονο από το σπίτι του μέχρι το τεχνικό γραφείο και όταν το θύμα πάρκαρε το αυτοκίνητο, τον προσέγγισε από την πλευρά του οδηγού και άδειασε πάνω του το 9αρι όπλο του, ενώ έβαλε και νέο γεμιστήρα, τον οποίο, επίσης, άδειασε.

Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες βίντεο με το μηχανάκι του εκτελεστή. Δηλαδή, έχει καταγραφεί το πώς κινήθηκε την στιγμή της δολοφονίας, αλλά και πώς διέφυγε μετά την εκτέλεση. Σύμφωνα με τα βίντεο και τις μαρτυρίες, ο δράστης φέρεται να φορούσε σκούρα ρούχα και λευκό κράνος.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Πριν από δύο χρόνια, πάντως, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του στην Αθήνα. «Τον είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο», είπε φίλος του τοπογράφου στην εκπομπή TLive στον Alpha και πρόσθεσε: «από τότε πρόσεχε και μου έλεγε “το νησί είναι επικίνδυνο”. Είχε πάει στη ΓΑΔΑ, ερευνούσαν οι αρχές. Δεν ξέρω αν είχαν βρει κάτι. Μου είχε πει ότι είχε αναφέρει κάποιους υπόπτους που αυτός ήξερε, εννοώ ηθικούς αυτουργούς ας πούμε… Σε προσωπικό επίπεδο δεν είχε κάτι με κανέναν, λογικά ίσως με τη δουλειά ας πούμε κάτι».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έσπευσαν στο σπίτι όπου διέμενε ο 54χρονος με την σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, λίγες ώρες μετά την δολοφονία,  προκειμένου να πάρουν κατάθεση από την γυναίκα του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια τους είπε ότι δεν μπορεί να τους μιλήσει και ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την εκτέλεση του συζύγου της.

Στο σπίτι της οικογένειας βρισκόταν και ο συνέταιρος του 54χρονου στην τεχνική εταιρεία στο Ψυχικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς, ο συνέταιρος, φίλος και κουμπάρος του θύματος είπε πως ο 54χρονος βρισκόταν τον περισσότερο χρόνο στη Μύκονο, γιατί είχε αναλάβει τα έργα και τις δουλειές της εταιρείας στο νησί των Ανέμων, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει λεπτομέρειες γι’ αυτές τις υποθέσεις, καθώς ασχολείται μόνο με τα διαδικαστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Το καρτέρι θανάτου

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έγινε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Τρίτης (2/7) στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό.

Την ώρα που ο 54χρονος στάθμευε το αυτοκίνητο, πέρασε από δίπλα με ένα μαύρο σκούτερ, προσέγγισε το θύμα από την θέση του οδηγού και άνοιξε πυρ εναντίον του. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο δράστης τον «γάζωσε» με δεκάδες σφαίρες, ,καθώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα είναι νεκρός. Φαίνεται, δε, πως αδιαφόρησε πλήρως για τις κάμερες και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς δεν δίστασε να στήσει την φονική ενέδρα νωρίς το πρωί και σε κεντρικό σημείο της περιοχής.

Σοκ προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σε ένα βίντεο που μετέδωσε το LiveNews, καταγράφεται ένα ύποπτο μηχανάκι και ενδεχομένως ο εκτελεστής στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας στον 54χρονο τοπογράφο.

Όπως μεταδόθηκε, το βίντεο ταιριάζει χρονικά με την στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Στις εικόνες διακρίνεται ένα άτομα με σκούρα ρούχα, όπως φορούσε και ο εκτελεστής του 54χρονου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ