Πώς έγινε η εγκατάλειψη του Mirage 2000-5 στην Τανάγρα από την γυναίκα πιλότο

Μία εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας, που όλα έδειχναν να κυλούν ρολόι. Το Mirage είχε επιτυχώς προσγειωθεί και τροχοδρομούσε, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος κι όλοι είδαν την γυναίκα πιλότο να εγκαταλείπει το αεροσκάφος.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για γυναίκα πιλότο, αρκετά έμπειρη στα Mirage 2000-5 Mk2.

Όλα έγιναν στις 13:46, όταν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Η πιλότος, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ένδειξη φωτιάς στον κινητήρα. Ζήτησε και πήρε άδεια για να εγκαταλείψει το μαχητικό, αφού προηγουμένως είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μηδενίσει την ταχύτητά του.

Το Mirage βγήκε ελάχιστα εκτός πίστας, χωρίς να υποστεί την παραμικρή βλάβη στον ρηναίο τροχό, ή άλλο μέρος του κι εκτιμάται ότι σε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων θα είναι και πάλι έτοιμο.

Η πιλότος είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, αφού τα καθίσματα τύπου Martin Baker που χρησιμοποιούνται ασκούν στον πιλότο ακαριαία πίεση 20G, που οδηγεί σε απώλεια των αισθήσεων για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ