Πολιτική Προστασία: Αναμένονται ισχυροί άνεμοι την Κυριακή – Ποιες περιοχές διατρέχουν κίνδυνο για φωτιά

Σε κατάσταση ετοιμότητας θα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής την Κυριακή, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και ισχυρών ανέμων.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, με οκτώ εξ αυτών να χαρακτηρίζονται ως δύσκολες στη διαχείριση. Παρά τις προκλήσεις, οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, με τη βοήθεια εναέριων μέσων, κατάφεραν να τις θέσουν υπό έλεγχο μέσα σε τρεις ώρες.

Για την Κυριακή, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περιοχές που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο είναι οι εξής: Αττική, Βοιωτία, Κύθηρα, Κορινθία, Αργολίδα, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Εύβοια, Σκύρος, Κυκλάδες, Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ