Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Γηροκομειό – Μία προσαγωγή, ζημιές σε σπίτια, κάηκαν αυτοκίνητα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πλέον η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομειό, στην Πάτρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μια τιτάνια και πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά κατασβέστηκε. Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνταν από 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού, κατά περιόδους, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν από την έναρξη της φωτιάς μηχανήματα έργου και υδροφόρες του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν προληπτικά το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο απειλήθηκε άμεσα, το «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο» και το ίδρυμα “Μέριμνα”, ενώ εστάλησαν 4 μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών που απειλούνταν κατοικίες.

Μάλιστα, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν και ζημιές σε σπίτια, ενώ κάηκαν ολοσχερώς αυτοκίνητα.

Στο μεταξύ, στην προσαγωγή μιας γυναίκας 40-45 ετών προχώρησαν πριν από λίγο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην Πάτρα, έπειτα από καταγγελία συγγενικού της προσώπου, καθώς η ίδια φέρεται πως απειλούσε χθες ότι θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο και την περιοχή όπου σήμερα ξέσπασε η μεγάλη φωτιά.

Μάλιστα η γυναίκα μένει κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, σύμφωνα με το tempo24.news. Η ίδια βρίσκεται στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή τα χαρακτηριστικά της και την προσήγαγαν στην οδό Καλαβρύτων.

Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδάνειου

Την αναστολή λειτουργίας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων αποφάσισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, καθώς προέκυψαν κάποια ζητήματα σε υποδομές του κτιρίου.

«Απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για αναστολή λειτουργίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Αύριο θα είναι σίγουρα κλειστό. Όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γιάννη Καρβέλη και στην οποία συμμετείχε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Πελετίδης, μέλη του ΔΣ, προϊστάμενοι ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, έχουν προκύψει κάποια ζητήματα σε υποδομές του κτιρίου. Αύριο ο εργολάβος θα κληθεί να εκτιμήσει και να αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της διοίκησης. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ακολούθως μετέβη στο ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας όπου έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή οι μικροί ασθενείς του Καραμανδάνειου» αναφέρεται στην ανάρτηση στο Facebook.

Πάτρα Πάτρα

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ