Οι Βρετανοί στις κάλπες – Η εκλογική αναμέτρηση και η επόμενη ημέρα στο ΕΡΤNEWS

Όλες τις εξελίξεις για την εκλογική διαδικασία και την επόμενη ημέρα στη Βρετανία καταγράφει απόψε, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, το EΡΤNEWS, στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές του.

Ειδικότερα:

Στις 22:00, στην εκπομπή «Επίλογος» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Απόστολος Μαγγηριάδης,  ειδικοί και αναλυτές από το Λονδίνο συζητούν για τα κυρίαρχα θέματα για τους Βρετανούς ψηφοφόρους και το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Ήλιας Μόσιαλος και ο Μιχαήλ Ιακωβίδης, Έλληνες καθηγητές σε βρετανικά πανεπιστήμια, παρεμβαίνουν από το Λονδίνο για να σχολιάσουν τις εκλογικές προβλέψεις, ενώ στο στούντιο του ΕΡΤNEWS, ο καθηγητής Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων Βάιος Παπανάγνου αναλύει την επικοινωνιακή τακτική των υποψηφίων.

Ο δημοσιογράφος Θύμιος Τζάλλας εξηγεί πώς το Brexit οδήγησε σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον και η Βικτόρια Χίσλοπ, η Βρετανίδα συγγραφέας, που πλέον μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Κρήτης, περιγράφει το πρόσωπο της σύγχρονης Βρετανίας.

Από τη 1 έως τις 3 τα ξημερώματα, η έκτακτη εκπομπή που θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χρύσα Ρουμελιώτη, θα δώσει όλες τις πληροφορίες για τον νικητή των εκλογών, αλλά και για τις προοπτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάλυση των exit polls και απευθείας συνδέσεις από το Λονδίνο.

Ο πρώην υπουργός των Εργατικών Ντένις ΜακΣέιν, η οικονομολόγος Βίκυ Πράις και ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο King’s College Άναντ Μένον μιλούν στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευδοξία Λυμπέρη και σχολιάζουν τ’ αποτελέσματα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ