Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία: Μαίνεται η φωτιά στη Στιμάγκα – Στο σημείο ο Βασίλης Κικίλιας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες θα δώσουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντές, στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07), στη Στιμάγκα Κορινθίας.

Μάλιστα, στο σημείο μετέβη και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αφού είχε συγκαλέσει συντονιστική σύσκεψη για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Η φωτιά πέρασε στη χαράδρα, δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα πεύκα και τα κουκουνάρια ενώ σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες μόνο πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες αυτές που συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 151 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Κικίλιας

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, κάηκαν καλλιέργειες»

Μάλιστα, όπως μετέφερε νωρίτερα στο enikos.gr, ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Μανάβης Αθανάσιος, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Έχουν καεί πολλά στρέμματα καλλιεργειών. Η ζημιά είναι μεγάλη. Από όταν ξέσπασε η φωτιά, πολλές ελιές και σταφίδες έχουν γίνει στάχτες. Φέρνουμε νερό με υδροφόρες από γειτονικούς δήμους. Έχουμε επιστρατεύσει περίπου 10 οχήματα, για να μας ανεφοδιάζουν. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά».

Κορινθία

Ήχησε το 112

Νωρίτερα, στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής είχε σταλεί και μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Κορινθία



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ