Νύχτα αγωνίας για τις φωτιές σε Κω και Χίο – Πέντε τραυματίες, εκκενώθηκαν οικισμοί και ξενοδοχεία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσιμα πύρινα μέτωπα. Οι πιο εκτεταμένες πυρκαγιές εντοπίζονται σε Κω και Χίο, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Κρήτη.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο, τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες και ένας ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στη Χίο που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρα (1/7), συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.

Στο σημείο, πλέον, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα.

Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε και το 112, προτρέποντας τους πολίτες να μετακινηθούν από την περιοχή Μετόχι προς την παραλία Μετοχίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την φωτιά στη Χίο:  

Χίος Φωτιά Χίος Φωτιά Χίος Φωτιά Χίος Φωτιά Χίος Φωτιά

Μαίνεται η φωτιά στην Κω

Κρίσιμη θα είναι και η βραδιά για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Κω, η οποία από όταν και εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας δεν παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντές, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν κατά τη διάκρεια της νύχτας.

Επίσης, λίγες ώρες πριν, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας. Μάλιστα, λίγο μετά τις 7, εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του kosnews24, οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Καρδάμαινας μεταφέρονται σε ξενοδοχεία στο Μαρμάρι, στο στάδιο της Αντιμάχειας και σε σχολεία. Η μεταφορά τους γίνεται με τουριστικά λεωφορεία καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό.

 

Σε προηγούμενη ενημέρωση για τις φωτιές, ο Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης ανέφερε πως η κατάσταση στη Χίο είναι δύσκολη. Συνολικά, και στις δύο φωτιές επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες: 68 στην Κω και 142 στη Χίο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την φωτιά στην Κω:

Κως

Κως

Κως

φωτιά στην Κω

Καλύτερη εικόνα στην Κρήτη

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Κατωφύγι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 3 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Το απόγευμα, είχε ηχήσει και το 112, για εκκένωση δύο οικισμών. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι, «εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κατωφύγι και Ξενιάκος Κρήτης απομακρυνθείτε προς Πλατεία Εμπάρου».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά στην περιοχή Κατωφύγι: 

Κατωφύγιδιαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ