Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στην Εύβοια: Δυσχεραίνουν την κατάσβεση οι άνεμοι – «Το μέτωπο των Κριεζών είναι το πιο επικίνδυνο» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών με την φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην Εύβοια, οι οποίες πλέον επικεντρώνονται στο πύρινο μέτωπο ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν από αέρος 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

«Είναι ελάχιστα καλύτερη η κατάσταση, επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα, φαίνεται ότι πηγαίνει καλύτερα. Το μέτωπο των Κριεζών αυτή τη στιγμή είναι το πιο επικίνδυνο, ωστόσο δεν απειλούνται σπίτια. Δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αλλάζουν συνεχώς οι άνεμοι και η φωτιά είναι σε δύσβατες περιοχές, ελπίζω να πάνε όλα καλά κατά την διάρκεια της ημέρας» ανέφερε στο enikos.gr δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Μπαράκος Νίκος.

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

  • Στις 07:33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.
  • Στις 05:30 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.
  • Στις 01:23 ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή ‘Αμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Δείτε βίντεο

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ