Κύκλωμα εκβιαστών: Πώς 6 επιχειρηματίες έπεσαν στα «δίχτυα» τους – «Προσπαθεί να τη βγάλει τζάμπα – Με σκίζουνε»

Σε έναν ζωντανό εφιάλτη είχε μετατραπεί το κύκλωμα εκβιαστών για τουλάχιστον 47 επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι έπεσαν στα «δίχτυα» του. Το enikos.gr αποκαλύπτει 6 από τις 13 περιπτώσεις μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., που συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις σημαντικότερες για να «ξετυλιχθεί» το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, η αρχή του τέλους για το εν λόγω κύκλωμα εκβιαστών ουσιαστικά σημειώθηκε στις 12 Απριλίου του 2024 όταν και έγινε καταγγελία στις Αρχές από έναν επιχειρηματία του κέντρου της Αθήνας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» και εξηγούσε αναλυτικά τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, αναφέροντας και την «Νάνσυ», την φερόμενη ως αρχηγό.

Υπενθυμίζεται πως και οι 14 κατηγορούμενοι είναι, ανά περίπτωση, αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης. Συνολικά για την υπόθεση οι δικαστικές αρχές έκριναν επτά κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους και άλλους επτά ελευθερίας με την επιβολή όρων.

Οι 5 περιπτώσεις

Το enikos.gr αποκαλύπτει μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., τις 6 από τις 13 σημαντικότερες περιπτώσεις που αναδεικνύουν την παράνομη δραστηριότητα της σπείρας.

Επιχείρηση εστίασης – «Δεν έχει ούτε άδεια, ούτε τίποτα;»

Την 03/06/2024 η Νάνσυ ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συνιδιοκτήτη καταστήματος το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού, πως αυτή τη στιγμή διενεργείται έλεγχος στο κατάστημα του από την Δημοτική Αστυνομία.

Άμεσα, η Νάνσυ κάλεσε τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος και του ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι η Δημοτική Αστυνομία στο (σ.σ. αναφέρεται όνομα επιχείρησης), πες τους να φύγουνε» και πως δεν έχει ακόμα προλάβει να εκδώσει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Εκείνος τότε της απάντησε πως ακόμα και εάν βεβαιώσουν κάποια παράβαση θα φροντίσει να την ακυρώσει αργότερα και η Νάνσυ του επισήμανε πως επειδή είναι νέος «πελάτης» θα πρέπει να του δώσουν την εντύπωση πως έχουν πράγματι δύναμη να παρέμβουν στον έλεγχο.

Λίγα λεπτά μετά, ο Τμηματάρχης Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος διατηρεί επαφές και παρουσιάζει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος, τηλεφώνησε σε υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας  και τον ρώτησε πού βρίσκεται.

Εκείνος του απάντησε ότι βρίσκεται σε έλεγχο στο εν λόγω κατάστημα το οποίο μόλις άνοιξε και δεν του επέδειξαν κανένα σχετικό έγγραφο. Τότε τον ρώτησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει ούτε άδεια, τίποτα;» με τον υπάλληλο να απαντάει θετικά, ενώ στη συνέχεια, παρά την έκπληξη που δείχνουν και οι δύο, κλείνουν αμέσως το τηλέφωνο, αφού ο υπάλληλος αναφέρει ότι θα τους στείλουν από το κατάστημα τα έγγραφα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έπειτα, η Νάνσυ κάλεσε τον συνιδιοκτήτη του καταστήματος και τον καθησύχασε πως οποιαδήποτε παράβαση βεβαιωθεί θα φροντίσουν να την ακυρώσουν.

Σε μεταγενέστερη ημερομηνία, την 20/06/2024 η Νάνσυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδελφό και αφού του ανέφερε ότι η ίδια έχει προβεί στην παραποίηση γνωστοποίησης που αφορά το ίδιο ως άνω κατάστημα, του ζήτησε να παραποιήσει και αυτός την γνωστοποίηση του Ε.Ο.Τ. που θα στείλουν εν συνεχεία στον Δήμο Αθηναίων, τροποποιώντας την ημερομηνία. Ακολούθως, ο αδερφός της την ενημέρωσε ότι ολοκλήρωσε την διαδικασία και αποθήκευσε το παραποιημένο έγγραφο στο «Drive» με όνομα: «212 γνωστοποίηση – παραποίηση».

Έπειτα, την 24/06/2024 ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος κάλεσε την Νάνσυ και την ενημέρωσε ότι από αύριο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα η Δημοτική Αστυνομία πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε αρκετά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και στο (σ.σ. αναφέρεται όνομα επιχείρησης).

Κατά την ίδια συνομιλία, της ανέφερε ότι όπως ειδοποιήθηκε από τον «δικό του» στην Δημοτική Αστυνομία, η Υπηρεσία τους έλαβε μια γνωστοποίηση που αφορά εν λόγω κατάστημα, η οποία είναι καταφανώς πλαστή και ήταν έτοιμοι να ειδοποιήσουν τον Εισαγγελέα, ωστόσο το «φρέναραν» τελευταία στιγμή. Η Νάνσυ τότε παραδέχτηκε στον έτερο αρχηγό της οργάνωσης πως την πλαστή γνωστοποίηση την έφτιαξε και την έστειλε εκείνη μέσω της δικής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διότι όταν διενεργήθηκε έλεγχος στο κατάστημα από τη Δημοτική Αστυνομία, δεν είχε προλάβει να ετοιμάσει την κανονική.

Στη συνέχεια τον παρακάλεσε να τη βοηθήσει και αυτός την καθησύχασε, απαντώντας της πως επειδή όλα «εξαρτώνται από τους δικούς τους» η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και «θα τη βαστήξουν». Της ζήτησε μόνο να φροντίσει σύντομα να ετοιμάσει μια κανονική γνωστοποίηση και να τη στείλει με σημείωση «ορθή επανάληψη».

Υπό κατασκευή κατάστημα στην Ερμού – «Να κάνουμε παιχνίδι να πάρεις λεφτά θέλω»

Την επόμενη ημέρα, 25/06/2024, ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος της ανέφερε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού την 10:15΄ ώρα της ιδίας, με τις «επαφές» του στη Δημοτική Αστυνομία για να τακτοποιήσει το προαναφερόμενο ζήτημα της πλαστής γνωστοποίησης.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας που είχαν θέσει σε διακριτική επιτήρηση τον συνιδιοκτήτη, τον εντόπισαν να εξέρχεται της οικίας του και να επιβιβάζεται σε μοτοσυκλέτα. Μετά από δέκα λεπτά, κατέληξε στον Ταύρο Αττικής επί της οδού Πέτρου Ράλλη και εισήλθε στην καφετέρια «σ.σ. αναφέρεται όνομα επιχείρησης), όπου κάθισε από κοινού με τον υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος προηγουμένως είχε σταθμεύσει λίγα μέτρα πλησίον την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Περί την 10:50΄ ώρα, οι δύο άνδρες εξήλθαν του καταστήματος, επιβιβάστηκαν στα δίκυκλά τους και αποχώρησαν.

Πρωινές ώρες της 26/06/2024, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας εντόπισαν, τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος να αποχωρεί με μοτοσυκλέτα του από την ίδια ως άνω καφετέρια, όπου την προηγούμενη ημέρα είχε συναντηθεί, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα με τον δημοτικό αστυνομικό υπάλληλο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ανωτέρω κατάστημα, ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος απέστειλε γραπτά μηνύματα στην Νάνσυ , με το εξής περιεχόμενο: «θα πάνε σήμερα στο (σ.σ. αναφέρεται όνομα επιχείρησης),  να βρουν να πάρουν από ένα τραπέζι@», «από δυο τραπέζια», «είμαι εδώ και μου τα λένε», «για το (σ.σ. αναφέρεται όνομα επιχείρησης) στείλτο, είμαστε οκ, το έχουν οι δικοί μας» και «στην Ηπίτου θα πάνε αύριο».

Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του από την καφετέρια, ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος κάλεσε την Νάνσυ και την ενημέρωσε πως η πλαστή γνωστοποίηση που είχε στείλει προς τη Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται στην κατοχή του εμπλεκόμενου υπαλλήλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το καθαρίσανε» και δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Έπειτα, συνεννοήθηκαν και πάλι να στείλει η Νάνσυ τη νέα, νόμιμη γνωστοποίηση στην ίδια διεύθυνση με σημείωση: «ορθή επανάληψη». Σε νέα τους επικοινωνία αργότερα την ίδια ημέρα, ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος επιβεβαίωσε στην Νάνσυ πως από τη Δημοτική Αστυνομία έλαβαν κανονικά τη νέα γνωστοποίηση και την καθησύχασε και πάλι πως το ζήτημα της πλαστής γνωστοποίησης έχει ήδη λήξει, καθώς «το έχει στα χέρια του ο δημοτικός αστυνομικός υπάλληλος, τελείωσε σου ’πα αυτό βγάλ’ το από το κεφάλι σου».

Τέλος, 29/06/2024 αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας εντόπισαν τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος να εξέρχεται της οικίας του και να επιβιβάζεται στην μοτοσυκλέτα του. Περί την 12:05΄ ώρα αφίχθη σε  καφετέρια, επί της οδού Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια και κάθισε σε τραπέζι εντός του καταστήματος. Δέκα λεπτά μετά, έφτασε στο σημείο και ο δημοτικός αστυνομικός υπάλληλος με την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Ο δημοτικός αστυνομικός υπάλληλος, φορούσε τσαντάκι ώμου χιαστί, κρατώντας στο χέρι μια μεγάλη χάρτινη σακούλα και κάθισε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος, τοποθετώντας τη σακούλα σε καρέκλα που βρισκόταν ενδιάμεσα τους. Κατά την παραμονή τους στην καφετέρια και ενώ ταυτόχρονα συζητούσαν, ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος ξαφνικά εναπόθεσε τεχνηέντως έναν λευκό φάκελο εντός της ανωτέρω σακούλας. Έπειτα από λίγη ώρα, ο δημοτικός αστυνομικός υπάλληλος έβγαλε μέσα από τη σακούλα τον προαναφερόμενο φάκελο και τον τοποθέτησε στο τσαντάκι ώμου που φορούσε. Όπως παρατηρήθηκε, ο φάκελος παρουσίαζε ιδιαίτερο πάχος, λόγω του περιεχομένου του. Ακολούθως, τη 13:15΄ ώρα αποχώρησαν και οι δύο από το σημείο.

Λίγη ώρα πριν την ανωτέρω συνάντηση, ο δημοτικός αστυνομικός υπάλληλος είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με την σύντροφο του, και την είχε ενημερώσει ότι μετά το ραντεβού αυτό θα περάσει να της αφήσει χρήματα για την κάβα του café – bar (σ.σ. αναφέρεται όνομα), στο οποίο εν τοις πράγμασι ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος ο δημοτικός αστυνομικός υπάλληλος και προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι μέσω του καταστήματος αυτού προέβαινε στην νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων του από την εγκληματική οργάνωση.

Την 20/04/2024 η Νάνσυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων και του ζήτησε να εντοπίσει και να αρχειοθετήσει παρανόμως με προγενέστερη ημερομηνία έγγραφα της Υπηρεσίας του, που αφορούν υπό κατασκευή κατάστημα επί της οδού Ερμού, ώστε το εν λόγω κατάστημα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον.

Ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων της απάντησε πως είναι θέμα χρόνου να τα εντοπίσει και η Νάνσυ συνέχισε λέγοντάς του πως: «μακάρι να πάει αρχείο, γιατί και εγώ αρχείο θέλω να το στείλεις, απλά να κάνουμε παιχνίδι να πάρεις λεφτά θέλω», με τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων να της αναφέρει «ωραία, άμα είναι έτσι επιμένω τότε το ψάχνω». Στη συνέχεια, αφού εντόπισε τα έγγραφα αυτά, ενημέρωσε την Νάνσυ ότι θα τα θέσει στο αρχείο και θα της αποστείλει την πράξη αρχειοθέτησης.

Έπειτα, σε μια σειρά από συνομιλίες της Νάνσυ με τον φερόμενο ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων κατά τις μεσημβρινές ώρες της 21/05/2024, αναφέρθηκε πως το ως άνω υπό κατασκευή κτίσμα δεν είχε λάβει άδεια του αρμόδιου Δήμου για την τοποθέτηση σκαλωσιάς όπως ορίζει η νομοθεσία. Με σκοπό η παρανομία αυτή να καλυφθεί η Νάνσυ και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων συμφώνησαν από κοινού ως τη λύση με το χαμηλότερο ρίσκο για εκείνον, να διενεργηθεί ένας νέος έλεγχος στο εν λόγω κτίσμα, κατά τον οποίο να αναφερθεί πως δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη σκαλωσιάς και πως δεν είναι δυνατό να γνωρίζουν τι είδους εργασίες πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2023.

Επιπροσθέτως, ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων επισήμανε στην Νάνσυ πως την ημέρα κατά την οποία ο ίδιος θα διενεργήσει τον έλεγχο, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να φροντίσει να μην πραγματοποιούνται καθόλου οικοδομικές εργασίες, διαφορετικά θα βρεθεί εκτεθειμένος.

Ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων αφού μετέβη για την αυτοψία, ενημέρωσε σχετικά την Νάνσυ. Ακολούθως, την 29/05/2024 κατόπιν συνομιλίας της Νάνσυ με τον αδελφό της προέκυψε πως εκείνη προγραμμάτισε αυθημερόν συνάντηση με τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων, για να του παραδώσει τη χρηματική του αμοιβή, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε από την διακριτική επιτήρηση των ανωτέρω ατόμων από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, η Νάνσυ με τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων πράγματι συναντήθηκαν σε κατάστημα και μετέβησαν μαζί στις τουαλέτες του καταστήματος, όπου προφανώς του παρέδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Άξια μνείας είναι και η συνομιλία που είχε η Νάνσυ με την κουμπάρα της, η οποία όταν της ανέφερε ότι μετράει τα χρήματα που θα δώσει στον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Αθηναίων, αντέδρασε χαρακτηριστικά λέγοντας: «Ακόμα του δίνεις αυτουνού;», καταδεικνύοντας πως ο εν λόγω υπάλληλος δωροδοκείται επανειλημμένως και για αρκετό χρονικό διάστημα από την Νάνσυ, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Την 23/04/2024 για το ίδιο υπό κατασκευή κατάστημα, η προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενημέρωσε την Νάνσυ, ότι συντάσσει έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι δεν τίθεται πλέον θέμα επικινδυνότητας για το εν λόγω κτίσμα, ωστόσο παράλληλα της επισήμανε πως εάν μελλοντικά γίνει μια καταγγελία στο κατάστημα, αυτό «θα τρέχει και δε τη γλιτώνει».

Έπειτα, την 24/04/2024 και την 25/04/2024 η Νάνσυ, έδωσε οδηγίες στον αδερφό της να μεταβεί στην οικία της μητέρας του, να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ και να το παραδώσει την επόμενη μέρα στην προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, εντός φακέλου, αφού παραλάβει από εκείνη έγγραφα που αφορούν το ως άνω υπό κατασκευή κατάστημα επί της οδού Ερμού και έτερο υπό κατασκευή κατάστημα στην περιοχή της Μυκόνου. Αργότερα, ο αδελφός της την ενημέρωσε πως πράγματι συναντήθηκε με την εν λόγω υπάλληλο στο γραφείο της, όπου προφανώς πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή τους.

Επίσης, την 25/04/2024, η Νάνσυ επικοινώνησε με τον φερόμενο ιδιοκτήτη του υπό κατασκευή καταστήματος, του επισήμανε πως εκείνος της χρωστάει χρήματα για την υπόθεση αυτή και πως για να μην εκτεθεί στις επαφές της στην Πολεοδομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού, αναγκάστηκε να τους πληρώσει η ίδια.

Μάλιστα του ανέφερε χαρακτηριστικά: «εγώ πάντα έχω ρευστό γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνει αυτό θέλω να σηκώνουν το τηλέφωνο» και ο φερόμενος ιδιοκτήτης της απάντησε πως θα φροντίσει να την αποπληρώσει. Όπως προέκυψε από επόμενες συνομιλίες τους η Νάνσυ θα λάμβανε από τον προαναφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Επιχείρηση εστίασης – «Εγώ δίνω ποια μαγαζιά θα κάνουνε έλεγχο»

Την 06/06/2024 ο συνιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Μητροπόλεως, κάλεσε την Νάνσυ και την ενημέρωσε πως τη στιγμή εκείνη εισήλθαν στο κατάστημά του υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας για να διενεργήσουν έλεγχο μετρώντας τα τραπεζοκαθίσματα.

Το ίδιο λεπτό η Νάνσυ κάλεσε τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος και του ζήτησε να ενημερώσει σχετικά τις επαφές του στη Δημοτική Αστυνομία. Αμέσως μετά, ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος την κάλεσε πίσω και της ανέφερε πως όπως έμαθε ο έλεγχος ήταν προγραμματισμένος για το κατάστημα (σ.σ. αναφέρεται όνομα) το οποίο βρίσκεται ομοίως επί της οδού Μνησικλέους και προφανώς διενήργησαν παράλληλα έλεγχο και στο κατάστημα, ωστόσο θα φροντίσει ώστε να ακυρώσει την οποιαδήποτε βεβαίωση παράβασης.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων επικοινώνησε με τον υφιστάμενό του υπάλληλο, στον οποίο απευθείας εξέφρασε παράπονα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ρε Ν το (σ.σ. αναφέρεται όνομα) δεν είπαμε άλλη μέρα;».

Έπειτα, τον ρώτησε ποια κλιμάκια υπαλλήλων διενεργούν τον έλεγχο και αφού εκείνος του απάντησε τερμάτισε άμεσα την κλήση. Μετά από λίγο, κάλεσε τον υπάλληλο – υφιστάμενό του και τον ρώτησε πού βρίσκεται. Εκείνος του απάντησε πως πράγματι διενεργεί έλεγχο στο (σ.σ. αναφέρεται όνομα) και τότε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων τον ρώτησε επιπρόσθετα εάν αυτό αναγράφεται στον κατάλογο με τα καταστήματα που πρέπει να ελέγξουν.

Έπειτα, ο υπάλληλος-υφιστάμενος του ανέφερε πως έχουν ως οδηγία να ελέγξουν τα καταστήματα επί της οδού Μνησικλέους και τότε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων  εμφανώς ενοχλημένος τον επέπληξε λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «όχι δεν σας έχει πει, συγκεκριμένα σας έχει πει» και «εντάξει μαλ@@@», τερματίζοντας την κλήση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων κάλεσε εκ νέου τον υπάλληλο-υφιστάμενο και τον ρώτησε ποια ήταν τα συγκεκριμένα καταστήματα που ελέγχθηκαν από τους υπαλλήλους και του επισήμανε «Ρε συ, εγώ δίνω ποια μαγαζιά θα κάνουνε». Ο υπάλληλος-υφιστάμενος του ανέφερε πως έλεγξαν αρκετά καταστήματα μεταξύ των οποίων ήταν ο (σ.σ. αναφέρεται όνομα) στο οποίο είχε αναφερθεί και ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος κατά την συνομιλία του με την Νάνσυ) και το (σ.σ. αναφέρεται όνομα).

Έπειτα, ο υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας τον ρώτησε ποιο ήταν το αποτέλεσμα του ελέγχου στο (σ.σ. αναφέρεται όνομα) και του ζήτησε να του στείλει τυχόν έγγραφα που συνέταξαν και αφορούν το εν λόγω κατάστημα. Ο υπάλληλος-υφιστάμενος τότε του απάντησε πως για το κατάστημα εκκρεμούν ορισμένες γνωστοποιήσεις – βεβαιώσεις, καθώς και παράβολα τα οποία ζήτησαν να λάβουν ηλεκτρονικά εντός των επόμενων ημερών.

Για το ίδιο ως άνω κατάστημα, την 28/06/2024 η Νάνσυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος αφού της ζήτησε να του αποστείλει έγγραφα που αφορούν αίτημα το οποίο εκκρεμεί να εξετασθεί από αρμόδιο συμβούλιο, την ενημέρωσε αναφορικά με την εξέταση και την έγκριση του εν λόγω αιτήματος, λέγοντας της πως «θα το περάσει μάλλον την επόμενη».

Την προηγούμενη ημέρα, 27/06/2024 και ώρα 13:03 αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας εντόπισαν τον υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων να εισέρχεται σε καφετέρια επί της οδού Σόλωνος στο Κολωνάκι, ενώ μετά από λίγο κατέφθασε στο χώρο και η Νάνσυ.

Οι δυο τους κάθισαν από κοινού σε τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, και την 13:29΄ ώρα σηκώθηκαν ταυτόχρονα και μετέβησαν μαζί στις τουαλέτες. Έπειτα επέστρεψαν στο τραπέζι τους και αφού συνομίλησαν για μερικά λεπτά, αποχώρησαν ο καθένας σε διαφορετική κατεύθυνση. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν, η Νάνσυ έχει μεταβεί και πάλι ταυτόχρονα με έτερο υπάλληλο, σε τουαλέτες καταστήματος, με σκοπό να του παραδώσει χρηματικό ποσό.

Επιχείρηση εστίασης – «Θα δείχνω εγώ διάφορα, θα λες εσύ εντάξει»

Την 23/05/2024 η Νάνσυ δέχθηκε κλήση από την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και συζήτησαν σχετικά με τον προγραμματισμού ελέγχου από την ίδια την υπάλληλο σε κατάστημα εστίασης, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Ιπποκράτους.

Σε μεταγενέστερη επικοινωνία τους η υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου την ενημέρωσε ότι ο έλεγχος τελικά θα γίνει την 29/05/2024 και η Νάνσυ της επισήμανε ότι επειδή το κατάστημα δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα έπρεπε να προσέλθει για τον έλεγχο με έτερο υπάλληλο ο οποίος δεν θα τους δημιουργούσε πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό συμφώνησαν, η υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου να διενεργήσει τον έλεγχο από κοινού με υπάλληλο που έχει συνάψει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) ο οποίος «δε θα έχει λόγο» και απλώς θα παρατηρεί. Της τόνισε μάλιστα πως: «θα δείχνω εγώ διάφορα, θα λες εσύ εντάξει», με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου να συμφωνεί σε αυτό.

Οι δυο τους αποφάσισαν ακόμα ως λύση για να μην υποψιαστεί τίποτα ο δεύτερος υπάλληλος που θα βρίσκεται στον έλεγχο, να υποδυθεί η Νάνσυ τη μηχανικό του καταστήματος επιδεικνύοντας διάφορα άσχετα έγγραφα στην υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου, η οποία με τη σειρά της θα τα ελέγξει εικονικά και θα βεβαιώσει ότι όλα είναι όπως πρέπει. Η υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου ανέφερε τότε χαρακτηριστικά: «Ναι φέρε ό,τι μαλακ@@ έχεις» και «κατάλαβες θα το φτιάξουμε, μη σε νοιάζει θα γίνει η δουλειά» και πως ακόμα και στην περίπτωση που δει κάτι ο έτερος υπάλληλος δε θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Την 29/05/2024 η Νάνσυ επικοινώνησε με τον υπάλληλο του εν λόγω καταστήματος και τον ενημέρωσε για τον επικείμενο έλεγχο της Διεύθυνσης Υγειονομικού, στον οποίο θα είναι και η ίδια παρούσα. Έπειτα από την ανωτέρω κλήση, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας εντόπισαν την Νάνσυ, η οποία μετέβη μαζί με τον αδερφό της στο κατάστημα και κάθισαν σε τραπέζι μαζί με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και έναν ακόμη υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου, τα στοιχεία του οποίου δεν εξακριβώθηκαν, ενώ μετά από λίγη ώρα οι υπάλληλοι αποχώρησαν από το κατάστημα.

Ακολούθως, η Νάνσυ επικοινώνησε εκ νέου με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και την ενημέρωσε πως θα στείλει τον αδελφό της μετά από δύο ημέρες να την συναντήσει. Έτσι, έδωσε οδηγίες στον αδελφό της να συναντηθεί κατά τις πρωινές ώρες της 31/05/2024 με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου με σκοπό να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, το οποίο θα αποτελούσε την αμοιβή της για τον προαναφερόμενο έλεγχο στο κατάστημα. Πράγματι, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας που είχαν θέσει σε διακριτική επιτήρηση τον αδελφό της Νάνσυ τον εντόπισαν να κινείται επί της Λ. Αλεξάνδρας.

Καθώς προχωρούσε, σταμάτησε έξωθεν κινηματογράφου που βρίσκεται επί της Λ. Αλεξάνδρας και είναι πλησίον της Υπηρεσίας που υπηρετεί η ανωτέρω υπάλληλος, η οποία προσήλθε στο σημείο και συναντήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προφανώς της παρέδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Επιχείρηση εστίασης – «Ρε Νάνσυ ό,τι μου λες ρε πουστ@@ είναι 1.000 ευρώ»

Κατά τις πρωινές ώρες της 04/06/2024 η Νάνσυ δέχθηκε κλήση από του ιδιοκτήτη του καταστήματος (αναφέρεται όνομα) που βρίσκεται στην Ηλιούπολη επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, ο οποίος την ρώτησε εάν είναι έτοιμο το έγγραφο της Πολεοδομίας που της είχε ζητήσει και θα χρειαζόταν για την ηλεκτροδότηση του καταστήματος.

Εκείνη του απάντησε πως το έχει ήδη φροντίσει, ωστόσο θα πρέπει να συνεννοηθεί πρώτα με τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, οι οποίοι θα της γνωρίσουν το «κόστος» του, το οποίο θα πλησιάζει τα 1.000 ευρώ.

Τότε, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εμφανώς ενοχλημένος της ανέφερε χαρακτηριστικά: «ρε Νάνσυ ό,τι μου λες ρε πούσ@@ είναι 1.000 ευρώ», ενώ η Νάνσυ προσπάθησε να τον πείσει πως η διαδικασία δεν είναι απλή. Σε νέα τους επικοινωνία την επόμενη ημέρα, του γνώρισε ότι το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ανέρχεται στα 900 ευρώ και πως εάν δεν την ενημερώσει μέχρι και αύριο, θα θεωρήσει πως δεν είναι σύμφωνος με όσα συζήτησαν. Τις επόμενες ημέρες δεν προέκυψε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Ακολούθως, την 20/06/2024 η Νάνσυ επικοινώνησε με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου, η οποία μόλις πριν και της ζήτησε να μεταβεί για έλεγχο στο κατάστημα, διότι όπως της ανέφερε είχε συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη να τροποποιήσουν μια άδεια και εάν η υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου του βεβαιώσει ορισμένες από τις παραβάσεις που υφίστανται, θα «χεστεί πάνω του» και θα αναγκαστεί να καλέσει απευθείας την Νάνσυ . Εν συνεχεία, η υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου συμφώνησε μαζί της. Επίσης, εκτός από το ως άνω κατάστημα η Νάνσυ την κατηύθυνε να μεταβεί για έλεγχο και σε γειτονικό κατάστημα και να βεβαιώσει παραβάσεις, ώστε ο ιδιοκτήτης να αναγκαστεί να απευθυνθεί στην ίδια για προστασία, επισημαίνοντας της «να είναι σκληρή» και «γαμησ@@@ του όμως», διότι «προσπαθεί να τη βγάλει τσάμπα και να σε πείσει ότι είναι όλα σωστά», ενώ υφίστανται αρκετές παραβάσεις.

Πράγματι, την 27/06/2024 ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επικοινώνησε με την Νάνσυ και την ενημέρωσε πως χρειάζεται τη βοήθειά της, διότι αυτή τη στιγμή διενεργείται έλεγχος από το Υγειονομικό στο κατάστημα. Άμεσα, η Νάνσυ κάλεσε τηλεφωνικά την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου, χωρίς αυτή όμως να της απαντήσει.

Έπειτα, επικοινώνησε πάλι με τον προαναφερόμενο καταστηματάρχη, ο οποίος της ανέφερε ότι οι υπάλληλοι έχουν φύγει και αυτή τον καθησύχασε λέγοντας του ότι δεν χρειάζεται να αγχωθεί και ότι γνωρίζει τα στοιχεία τους και πως πρόκειται για τις (αναφέρονται ονόματα). Αργότερα την ίδια ημέρα η Νάνσυ κάλεσε την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου, η οποία της ανέφερε πως η κατάσταση στο κατάστημα είναι χάλια και πως διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις, με την πρώτη να της αναφέρει χαρακτηριστικά: «εννοείται μη γράφεις τίποτα, θα το κανονίσουμε μεταξύ μας» και την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχουνα συμφωνεί. Παράλληλα η Νάνσυ της ανέφερε πως θα επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος λίγο αργότερα για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ελέγχου, καθώς τον αφήνει να «σιγοβράσει για να μπορεί να ανέβει», δηλαδή στις χρηματικές της απαιτήσεις.

Λίγες ώρες αργότερα, η Νάνσυ κάλεσε εκ νέου τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και του ανέφερε πως κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις οι οποίες πιθανότατα θα οδηγήσουν στη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ είχε ήδη συνεννοηθεί με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου να μην γράψει στην έκθεση καμία παράβαση.

Έπειτα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τη ρώτησε εάν ο έλεγχος διενεργήθηκε λόγω καταγγελίας και η Νάνσυ του απάντησε ψευδώς καταφατικά. Έτσι, αντιλαμβανόμενος ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ότι δεν έχει άλλη επιλογή, είπε στην Νάνσυ: «πες τους τι θέλουνε να τελειώνουμε» και αυτή του απάντησε πως έχει ήδη συνεννοηθεί με τις υπαλλήλους να μην προβούν στη βεβαίωση κάποιας παράβασης και πως θα επικοινωνήσει μαζί τους εκ νέου εντός των επόμενων ημερών.

Εν συνεχεία, η Νάνσυ επικοινώνησε και πάλι με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αναφέροντας της να ελέγξουν και έτερο γειτονικό κατάστημα του ίδιου ιδιοκτήτη, επειδή εκείνος θεωρεί πλέον πως υπάρχει μαζική καταγγελία για την εν λόγω περιοχή: «τώρα κολλάει να του κολλήσουμε να τελειώνουμε». Ως προς την χρηματική αμοιβή της υπαλλήλου για τις ενέργειες της, η Νάνσυ της επισήμανε πως «θα κάνω κάτι μεγαλύτερο για σένα και θα δώσουμε λιγότερα στην άλλη», δηλαδή την συνάδελφο της υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Την 02/07/2024 η Νάνσυ επικοινώνησε εκ νέου με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και του ανέφερε πως έχει συνεννοηθεί με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου να συναντηθούν την Παρασκευή για την περίπτωση του καταστήματος και πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει καταγγελία για το κατάστημα, οι υπάλληλοι θα φροντίσουν ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές. Έπειτα η Νάνσυ ανέφερε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος πως δε χρειάζεται να αγχώνεται, καθώς την Παρασκευή που η ίδια θα διαπραγματευτεί με τις υπαλλήλους, το ζήτημα θα ολοκληρωθεί. Μάλιστα του επισήμανε πως επειδή δε γνωρίζει το ύψος της αμοιβής που θα της ζητήσουν οι δύο υπάλληλοι, θα φροντίσει την Παρασκευή να έχει μαζί της αρκετά χρήματα ώστε να τους παραδώσει απευθείας ό,τι απαιτηθεί.

Ακολούθως, την 03/07/2024 η Νάνσυ κάλεσε και πάλι την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και συμφώνησαν να συναντηθούν οι δυο τους από κοινού και με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, την Παρασκευή 05/07/2024 και περί ώρα 13:00΄ στο κατάστημα (σ.σ. αναφέρεται όνομα) στην Αθήνα επί της οδού Τριπτολέμου, ώστε αφενός να ελεγχθεί εικονικά το εν λόγω κατάστημα το οποίο βρίσκεται στη λίστα τους και αφετέρου οι δύο υπάλληλοι λάβουν την αμοιβή τους για την περίπτωση του καταστήματος.

Η Νάνσυ επισήμανε ξανά στην υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου πως σκοπεύει να καταβάλλει υψηλότερο ποσό σε εκείνη και χαμηλότερο στη υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Έπειτα, οι δυο τους προσπάθησαν να σκεφτούν έναν τρόπο έτσι ώστε όταν θα βρίσκονται στο κατάστημα να μη γίνει αντιληπτό από την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών πως θα λάβει λιγότερα χρήματα. Εν συνεχεία πρότειναν ως λύσεις, είτε η καταβολή των επιπλέον χρημάτων της υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου  να γίνει εντός τουαλέτας, είτε μεταγενέστερα σε διαφορετικό χώρο και τελικώς κατέληξαν στη δεύτερη λύση.

Την 04/07/2024, η Νάνσυ επικοινώνησε με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου η οποία βρίσκεται από κοινού με τη υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και όλες μαζί επιβεβαίωσαν την επερχόμενη συνάντησή τους για την 13:00΄ ώρα στο κατάστημα. Μέσω μιας σειράς μηνυμάτων που αντάλλαξε η Νάνσυ με την υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου κατά την ίδια ημέρα, προέκυψε πως ως τελική ώρα συνάντησης ορίστηκε η 13:30΄.

Λίγο αργότερα, η Νάνσυ κάλεσε τον …. υπεύθυνο του καταστήματος και του ανέφερε πως θα χρειαστεί αύριο περί την 13:30΄ ώρα να της ανοίξει κάποιος την είσοδο στο κατάστημα, ώστε να μεταβεί η ίδια από κοινού με υπαλλήλους Υγειονομικού για να διενεργήσουν έναν εικονικό έλεγχο. Ο … της απάντησε πως θα στείλει έναν υπάλληλό του να ξεκλειδώσει το κατάστημα και μάλιστα όταν άκουσε πως θα διενεργηθεί έλεγχος, ρώτησε την Νάνσυ εάν θα χρειαστεί να καθαρίσουν καθόλου τους χώρους του καταστήματος ώστε να μην εκτεθούν στους υπαλλήλους. Τότε, η Νάνσυ του απάντησε χαρακτηριστικά: «αφού τους πληρώνουμε τι να καθαρίσει, εάν δεν τους πληρώναμε θα σου ΄λεγα θα παιρνες τα αρχ@@@ μου» και λίγο αργότερα τερμάτισαν τη συνομιλία τους.

Νάνσυ κύκλωμα

Επιχείρηση εστίασης – «Θα τον βρείτε σε κανένα χαντάκι – Κάνει πολλές αρκουδιές»

Την 11/06/2024 ο έτερος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κάλεσε τηλεφωνικά την Νάνσυ και κατά την συνομιλία τους αναφέρθηκαν σε επικείμενο έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας σε κατάστημα το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Μνησικλέους, ο οποίος προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την 12/06/2024 περί την 10:00΄ ώρα καθ’ υπόδειξη του δεύτερου αρχηγού του κυκλώματος προς τα μέλη της οργάνωσης εντός της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθεί η βεβαίωση παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να εμποδιστεί η πρόσβαση των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ταράτσα του καταστήματος, προφανώς επειδή εάν την ελέγξουν θα βεβαιώσουν πως εκεί υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα που δεν επιτρέπονται.

Ακολούθως, η Νάνσυ επικοινώνησε με τον υπάλληλο του ως άνω καταστήματος ενημερώνοντάς τον για τον αυριανό έλεγχο, δίνοντάς του ως οδηγία να μην ανοίξει το κατάστημα κατά τις πρωινές ώρες και να αφήσει απλώς ορισμένα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο. Επίσης, την 12/06/2024 οι δυο τους επικοινώνησαν εκ νέου και η Νάνσυ του επισήμανε πως όταν καταφθάσουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, να τους εμποδίσει να εισέλθουν στην ταράτσα κλειδώνοντάς την και αναφέροντας πως δήθεν δε χρησιμοποιείται.

Με το πέρας του ελέγχου ο υπάλληλος του καταστήματος την ενημέρωσε ότι αυτός πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία επιπλοκή και οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν «ασυνήθιστα καλοί», ενώ η Νάνσυ του ανέφερε να αναπτύξει και πάλι τα τραπεζοκαθίσματα, εφόσον τελείωσε ο έλεγχος.

Πριν την διενέργεια του ανωτέρω ελέγχου ο Τμηματάρχης του Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφιστάμενό του και τον ρώτησε εάν έχει ενημερώσει τους λοιπούς Δημοτικούς Αστυνομικούς σχετικά με τα καταστήματα που θα ελέγξουν, επισημαίνοντας του πως στην οδό Μνησικλέους πρέπει να πάει συγκεκριμένος υπάλληλος, και πως το κατάστημα που θα ελεγχθεί πρώτο πρέπει να είναι το (σ.σ. αναφέρεται όνομα). Τότε ο υφιστάμενος υπάλληλός του, του απάντησε πως υπάρχει περίπτωση το εν λόγω κατάστημα να είναι ακόμα κλειστό, ωστόσο ο Τμηματάρχης του Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος επέμεινε πως ο έλεγχος πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί τώρα και πως κατά την 10:00 ώρα πρέπει να είναι εκεί ο ως άνω αναφερόμενος υπάλληλος.

Η επιμονή αυτή του Τμηματάρχη του Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος να διενεργηθεί ο συγκεκριμένος έλεγχος αρκετά νωρίς, οφείλεται προφανώς κατόπιν συνεννόησης σε προηγούμενη επικοινωνία του με τον έτερο αρχηγό του κυκλώματος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ώστε να διενεργηθεί ο έλεγχος κατά τις ώρες που το κατάστημα παραμένει ακόμα κλειστό, για να μη γίνει αντιληπτό πως χρησιμοποιείται παρανόμως ο χώρος της ταράτσας. Επιπροσθέτως, άξιο μνείας είναι το γεγονός πως ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος ανέφερε στην Νάνσυ πως ο έλεγχος θα διενεργηθεί περί την 10:00΄ ώρα καθ’ υπόδειξή του προς τα μέλη της οργάνωσης εντός της Δημοτικής Αστυνομίας, και πως η ώρα αυτή συμπίπτει χρονικά με αυτήν που επιθυμεί ο Τμηματάρχης του Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος να διενεργηθεί ο έλεγχος.

Την 20/06/2024 ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος ενημέρωσε τηλεφωνικά την Νάνσυ πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα διενεργηθεί έλεγχος στις ταράτσες των καταστημάτων στην περιοχή της Πλάκας και πως στο κατάστημα θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί.

Επίσης, της επισήμανε πως κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο δε θα είναι πάντοτε εφικτό να ενημερώνονται για τις ακριβείς ημερομηνίες των ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας επειδή υπάρχουν φήμες διαρροής, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι θα είναι ενημερωμένοι να είναι επιεικείς στου ελέγχους, εκτός εάν πρόκειται για «προβληματικούς» υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, ο έτερος αρχηγός του κυκλώματος αναφέρθηκε σε έναν υπάλληλο, ο οποίος διενεργούσε ελέγχους σε καταστήματα υπό την προστασία της οργάνωσης και βεβαίωνε παραβάσεις σε αυτά, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Αυτόν τον Φ. τους έχω πει, κοιτάξτε καμιά μέρα θα τον βρείτε σε κανένα χαντάκι. Είναι πολύ εριστικός και κάνει πολλές αρκουδιές.». Επιπλέον, αναφορικά με το ίδιο κατάστημα την 22/05/2024 η Νάνσυ  επικοινώνησε με την προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων, η οποία της ανέφερε εμφανώς ανήσυχη πως πρόκειται να εξετασθεί αυθημερόν ως μάρτυρας για υπόθεση του εν λόγω καταστήματος και ενδεχομένως να βρεθεί εκτεθειμένη.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «εγώ θα πάω να καταθέσω ωραία; Αν βρεθεί ταυτόχρονα με εμένα η Π.  και πει ότι δεν τα έχουνε βγάλει από πάνω, με σκίζουνε», εννοώντας προφανώς πως έχει προβεί σε κάποια ψευδή βεβαίωση προς όφελος του καταστήματος και πως εάν η Π. βεβαιώσει κάτι διαφορετικό από εκείνη, θα έχει νομικές συνέπειες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ