Κύκλωμα εκβιαστών: Επιχειρηματίας αποκαλύπτει ότι η «Νάνσυ» δεν είχε το μονοπώλιο – «Υπάρχουν κι άλλοι, χειρότεροι»

Στα πρότυπα της Σικελιανής μαφίας φαίνεται ότι είχε οργανώσει την σπείρα των εκβιαστών του κέντρου της Αθήνας, η λεγόμενη Νάνσυ, η 43χρονη που φέρεται ως η αρχηγός του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκτός από τον αδελφό της, που ήταν και το δεξί της χέρι και είχε τον ρόλο του εισπράκτορα και του ταμία του κυκλώματος, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η μητέρα τους, καθώς είχε γνώση για τα πάντα και βοηθούσε τα παιδιά της να αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα.

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τη δομή μαφίας που εκβίαζε επιχειρηματίες δεν έχουν τέλος. Στον ΑΝΤ1, μίλησε επιχειρηματίας που ερχόταν σε επαφή με την φερόμενη ως αρχηγό, η οποία από ότι φαίνεται δεν έχει το μονοπώλιο στους εκβιασμούς.

«Νομίζεις πως είναι μόνο η Νάνσυ; Άλλους 2-3 έχουμε, είναι κι άλλοι, και χειρότεροι από αυτήν. Μην σου πω ότι η Νάνσυ μπροστά τους είναι καλή. Τουλάχιστον σου δίνει άδειες, ενώ οι άλλοι μπορούν να σε κοροϊδέψουν και να σου πουν “α βγήκε και άλλο πρόβλημα, δώσε μας ακόμα 2.000 ευρώ”».

Ποια είναι όμως η Νάνσυ που κινούσε τα νήματα; Πρόκειται για την γυναίκα που έτρεμαν οι επιχειρηματίες. Στο πλευρό της είχε τον αδελφό της, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού της ίδιας, και την συνόδευε στις συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους και τους εκβιαζόμενους.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες δεν είχαν τα περιθώρια να μην ενταχθούν υπό της προστασίας της οργάνωσης, με έναν εξ’ αυτών να λέει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 πως «δεν μπορείς να τους αποφύγεις».

«Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα»

Το κατώφλι των δικαστηρίων πέρασαν σήμερα οι 14 κατηγορούμενοι δημοτικών και άλλων υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν σήμερα (Τετάρτη 10/7) ενώπιον του ανακριτή. Ήδη, έξι από τους κατηγορούμενους ζήτησαν από τον δικαστικό λειτουργό νέα προθεσμία και έτσι θα βρεθούν ξανά στο ανακριτικό γραφείο αύριο το πρωί, Πέμπτη (11/7).

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, 40χρονος υπάλληλος υγειονομικού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αρνήθηκε την ανάμειξή του στο κύκλωμα. «Δεν έχω καμία σχέση και καμία εμπλοκή με το κύκλωμα. Δεν έχω λάβει ποτέ κάποιο χρηματικό ποσό. Ήξερα κάποια άτομα, αλλά στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου ιδιότητας».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ