Κακοκαιρία: Προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας – «Ένας κεραυνός πέφτει κάθε 2 δευτερόλεπτα»

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, με τη βροχή, την χαλαζόπτωση αλλά και την έντονη κεραυνική δραστηριότητα να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Σε πολλές περιοχές οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια», με την κίνηση των πολιτών να γίνεται με δυσκολία. Την ίδια στιγμή, εκδηλώθηκαν και πολλές πυρκαγιές λόγω κεραυνών. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις όπου παραγωγοί και αγρότες είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται.

  • Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κακοκαιρία στην Αττική

Πέραμα Κακοκαιρία Πέραμα Κακοκαιρία

  • Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία στη Σαλαμίνα:
  • Ισχυρή βροχόπτωση και στην Χαλκίδα
  • «Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λαμία
  • Ολοκληρωτικές καταστροφές σε χιλιάδες ελαιόδεντρα στην Χαλκιδική

Ολοκληρωτικές καταστροφές σε βρώσιμες ελιές προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή και το χαλάζι στην Χαλκιδική.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες ελαιόδεντρα στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής.

Όπως επισημαίνουν ελαιοπαραγωγοί, η ισχυρή νεροποντή και το χαλάζι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, σε ποσοστό 100% στις περισσότερες περιπτώσεις στις βρώσιμες ελιές, καθώς, είτε έπεσαν κάτω, είτε χτυπήθηκαν από το χαλάζι πάνω στα δέντρα. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί και οι βαμβακοκαλλιέργειες, ο ηλιόσπορος και τα οπωροκηπευτικά. Οι παραγωγοί περιμένουν τώρα να γίνει εκτίμηση των ζημιών για να αποζημιωθούν.

Στην Ποτίδαια, οι κάτοικοι λένε ότι το φαινόμενο ήταν έντονο και πέταξε ξαπλώστρες στον αέρα.

Χαλκιδική

  • Λαμία: Ισχυρή βροχόπτωση και 10 βαθμού κάτω ο υδράργυρος 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, από τη μία στιγμή στην άλλη, άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού στην πόλη της Λαμίας. Από τη ζέστη των 30 βαθμών στις 12:00’ το μεσημέρι, έφτασε σχεδόν στους 20 λίγο μετά τις 12:45’ που ξεκίνησε η ισχυρή καταιγίδα.

  • Αργολίδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Νεμέα – Σε απόγνωση αγρότες και παραγωγοί 

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε Νεμέα και Αρχαία Νεμέα, στην Αργολίδα, το μεσημέρι της Πέμπτης (04/07), κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Αγρότες και παραγωγοί της περιοχής είναι σε απόγνωση για τις ζημιές στις καλλιέργειες τους, σύμφωνα με το korinthostv.gr.

Χαλάζι

  • Τρίκαλα: Ισχυρή χαλαζόπτωση

Ένας κεραυνός κάθε δύο δευτερόλεπτα πέφτει στην Ελλάδα από τις 8 το πρωί

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, είπε ότι κάθε δύο δευτερόλεπτα πέφτει ένας κεραυνός στη χώρα, από τις 8 το πρωί. «Είναι ένα εντυπωσιακό στατιστικό δεδομένο. Το έχουμε ζήσει και άλλες φορές αλλά δεν είναι σύνηθες», σημείωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι, μέσα σε δύο ώρες, στην Αττική, έπεσαν 400 κεραυνοί.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ