Ηράκλειο: Χτύπησε τα ρυμουλκά και… εγκατέλειψε το λιμάνι

Θαλάσσιο ατύχημα με… εγκατάλειψη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (30/6) στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από τον κυβερνήτη του ρυμουλκού «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» ότι το φορτηγό πλοίο «ΜΙΧΑΛΗΣ» κατά την διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς απόδεσης από τον προβλήτα, ήρθε σε επαφή με τα ρυμουλκά «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» και «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και απομακρύνθηκε συνεχίζοντας τον πλου προς το λιμάνι προορισμού του, χωρίς να ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, αμέσως ενημερώθηκε ο πλοίαρχος του φορτηγού να επιστρέψει στο λιμάνι και με τον κατάπλου του διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτό, αλλά και στα δύο ρυμουλκά από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηρακλείου.

Από την επαφή προκλήθηκαν εκδορές χρώματος εξωτερικά στην αριστερή πρωραία πλευρά του φορτηγού και αποχρωματισμός στα σημεία επαφής με το Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ», ενώ δεν διαπιστώθηκε ζημιά στο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ προσκομίσθηκαν σχετικά βεβαιωτικά αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ