Ιωάννινα: Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί για το κύκλωμα διαφθοράς στις φυλακές

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων και οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και ξέπλενε χρήμα στις φυλακές.

Οι τρεις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου θα παραμείνουν προσωρινά και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα και έχει επίσης συλληφθεί θα απολογηθεί το Σάββατο (6/7), αν το επιτρέψουν η γιατροί και η κατάσταση της υγείας του. Σημειώνεται ότι νωρίτερα χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο από το Δικαστικό Μέγαρο στο νοσοκομείο, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Είχε προηγηθεί η απολογία του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, βαρυποινίτη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και επέστρεψε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στη φυλακή. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο ιδιώτες, μια γυναίκα και ένας άνδρας, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ