Γη της Ελιάς – Spoiler: Δύσκολες ώρες για τον Ισίδωρο, παραιτείται και τα χάνει όλα

Εξελίξεις που κόβουν την ανάσα έρχονται τον προσεχή Σεπτέμβριο στον ολοκαίνουριο 4ο κύκλο της δραματικής σειράς του MEGA, η Γη της Ελιάς. O Ισίδωρος παραιτείται από δήμαρχος Ανατολικής Μάνης και τα χάνει όλα, ενώ τη θέση του παίρνει η Χάιδω, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο περιοδικό “MYTV” και σε ρεπορτάζ της Μαίρης Καράμπελα.

Πολύ δύσκολες ώρες περιμένουν τον Ισίδωρο στα νέα επεισόδια του 4ου κύκλου της δραματικής σειράς του MEGA, η Γη της Ελιάς. Όπως είδαμε στο συγκλονιστικό φινάλε της 3ης σεζόν, το σπίτι του δημάρχου της Μάνης έγινε στόχος εγκληματικής ενέργειας και τυλίχθηκε στις φλόγες, ύστερα από εμπρηστική επίθεση.

Ύστερα από αυτό το τρομακτικό περιστατικό, πίσω από το οποίο κρύβεται η Αμαλία, αλλά κανείς από τους ήρωες δεν το γνωρίζει ακόμη, ο πατριάρχης της οικογένειας βυθίζεται στην απόλυτη απελπισία. Η ζημιά που έχει υποστεί το σπίτι είναι τεράστιας χρηματικής και συναισθηματικής αξίας. Ο άντρας καλείται, λοιπόν, να βρει πολλούς εναλλακτικούς τρόπους για να καλύψει οικονομικά τη ζημιά και να μπορέσουν να το φτιάξουν και πάλι όπως ήταν πριν.

Ο Ισίδωρος, στη Γη της Ελιάς, βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της ακίνητης περιουσίας του, ενώ ο Μάνος και η Μαρίνα βρίσκονται στο πλευρό του, δίνοντάς του κουράγιο. Κάποια στιγμή, ο Ισίδωρος αποφασίζει να κάνει μία ριψοκίνδυνη επιχειρηματική κίνηση, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο, τη νύφη και την εγγονή του. Μάλιστα, συνεργάζεται με την Αθηνά και επενδύουν από κοινού σε μία δουλειά εκτός Μάνης. Ωστόσο, αυτή η απόφαση αναγκάζει τον δήμαρχο να κάνει συνεχή ταξίδια καθώς πρέπει να βρίσκεται και στη Μάνη εξαιτίας της θέσης του στον Δήμο. Έτσι, συνειδητοποιεί πως οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν.

Η μοιραία απόφαση και η επόμενη μέρα

Οι απαιτητικές συνθήκες εξαντλούν τον δήμαρχο της Ανατολικής Μάνης, στη Γη Ελιάς, και αρχίζει να μην είναι τυπικός και συνεπής στις υποχρεώσεις του στο δημαρχείο, γεγονός που θορυβεί πρώτα απ’ όλα τον ίδιο. Δυστυχώς, τα πράγματα στο γραφείο του είναι πολύ πιεστικό, καθώς μετά την ξαφνική απόλυση της Αμαλίας έχουν δημιουργηθεί αμέτρητες εκκρεμότητες. Η Μαρίνα, που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να βοηθήσει τον πεθερό της, παίρνοντας προσωρινά τη θέση της γραμματέως, πρέπει να διαχειριστεί καθημερινά ένα μικρό χάος. Παρατηρώντας όλη αυτή την κατάσταση, ο Ισίδωρος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Οι συνεχόμενες πιέσεις που δέχεται τελικά λυγίζουν τον ισχυρό άντρα και τον ωθούν σε μία απρόσμενη απόφαση. Κουρασμένος απ’ όλα, δηλώνει, λοιπόν, την παραίτησή από τη θέση του δημάρχου. Μάλιστα, προβαίνει αιφνίδια σε αυτή την κίνηση.

Η είδηση της παραίτησής του σκάει σαν βόμβα στη Μάνη και διαδίδεται σε χρόνο ρεκόρ, προκαλώντας τρόμο στους πάντες. Όλοι αναρωτιούνται τι συνέβη στον ισχυρό άντρα και αφήνει τη θέση που κατείχε με τόση υπερηφάνεια! Οι συγγενείς του και τα κοντινά του πρόσωπα θορυβούνται όταν μαθαίνουν τα νέα και σπεύδουν να του ζητήσουν εξηγήσεις, ενώ η Αμαλία χαίρεται που ο εν διαστάσει σύζυγός της τα χάνει πλέον όλα. Ο Ισίδωρος, από την πλευρά του, εξηγεί στους αγαπημένους του ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και ότι λυπάται που εγκαταλείπει τη θέση του, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Στη συνέχεια, ζητάει από τη Χάιδω, που κατέχει τη θέση της αντιδημάρχου, να αναλάβει την καρέκλα του.

Εκείνη αρχικά είναι επιφυλακτική με αυτή την προοπτική, όμως ο Βρεττάκος τής δείχνει την απόλυτη στήριξή του. Ταυτόχρονα, η Βασιλική την καθησυχάζει ότι η ίδια θα καταφέρει να ελέγχει τα πάντα στον πορτοκαλεώνα. Τελικά η Χάιδω αποδέχεται την πρόταση και την επόμενη ημέρα χρίζεται η νέα δήμαρχος της περιοχής. Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος, απαλλαγμένος από το αξίωμά του, νιώθει ότι έχει χάσει πια τα πάντα, στη Γη της Ελιάς.

 

πηγή: zappit.gr

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ