Φωτιές: Πολλές διάσπαρτες εστίες στην Κω, σε εξέλιξη το μέτωπο στο Ηράκλειο – Καλύτερη η εικόνα στην Χίο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Χίο, Κω και Κρήτη που ξέσπασαν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά στην Χίο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ εκείνη στην Κω έχει πολλές διάσπαρτες εστίες. Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν και τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία πως η φωτιά στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα βρίσκεται σε ύφεση, η πυροσβεστική δεν την επιβεβαίωσε.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη στην Κω που εκκενώθηκαν μέχρι και ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του kosnews24, οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Καρδάμαινας μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στο Μαρμάρι, στο στάδιο της Αντιμάχειας και σε σχολεία. Η μεταφορά τους έγινε με τουριστικά λεωφορεία καθώς οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα τον οικισμό.

Κως

Κως

Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο, τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά.

Λίγο μετά τις έξι το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό πως σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια και στα τρία μέτωπα. Συγκεκριμένα στην Χίο θα σηκωθούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο, στην Κω θα σηκωθεί ένα ελικόπτερο, ενώ ακόμη ένα ελικόπτερο θα επιχειρήσει στο μέτωπο του Ηρακλείου.

Χίος Φωτιά

Χίος Φωτιά

Μάχη και στο Γεράκι του Καστελλίου

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι φωτιές στην Κρήτη. Λίγες μόλις ώρες αφότου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο Κατωφύγι και μετά τη μεγάλη φωτιά στην Γόρτυνα, νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο Γεράκι της Δ.Ε. Καστελλίου, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με 75 πυροσβέστες να επιχειρούν, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 24 οχήματα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Συνελήφθη 63χρονος για τη φωτιά στην Χίο

Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στη Χίο.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική: «συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ