Φωτιά στον Κιθαιρώνα: «Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο, αλλά επιμένουν οι άνεμοι», λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/07), στον Κιθαιρώνα Αττικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για τον περιορισμό της.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο enikos.gr ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, «έχουμε καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο, αφού έχουμε περιχαρακώσει την φωτιά. Την έχουμε προλάβει και την περιμένουμε στην κορυφή του βουνού, όπου και θα δώσουμε μια νέα “μάχη” αν φτάσει εκεί. Σταδιακά αρχίζουν να δημιουργούνται διάσπαρτες εστίες».

Την ίδια στιγμή, κατά πληροφορίες του δημάρχου, επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, «παραπάνω από 6 μποφόρ».

Έπειτα από διαταγή των Αρχών, μάλιστα, εκκενώθηκε και μια κατασκήνωση της περιοχής για προληπτικούς λόγους. «Η κατασκήνωση εκκενώθηκε, αν και δεν κινδύνευε, για προληπτικούς λόγους. Με δική μου πρωτοβουλία μεταφέρθηκαν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τα παιδιά, όπου και θα παραμείνουν έως ότου οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο», συμπλήρωσε ο κ. Δρίκος.

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενες από 110 πυροσβέστες με 25 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Επίσης, πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού, στο ύψος της οδού Κιθαιρώνος.

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ