Φωτιά στην Ζάκυνθο: Πύρινη «κόλαση» τριγύρω, αλλά το γλέντι σε πανηγύρι συνεχίζεται – Το βίντεο που προκαλεί αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media που δείχνει τη μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο να «καταπίνει» στρέμματα δάσους και παρά την πύρινη «κόλαση» σε κοντινή απόσταση το γλέντι σε πανηγύρι καλά κρατεί.

Σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό, οι παρευρισκόμενοι συνεχίσουν τους χορούς, τα τραγούδια και το φαγοπότι. Και όλα αυτά ενώ οι πύρινες «γλώσσες» είναι σχεδόν από πάνω τους.

Χρήστης του Twitter που ανήρτησε το βίντεο σημειώνει: «Απίστευτο. Καίγεται και η Ζάκυνθος. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου αλλά το γλέντι καλά κρατεί».

Σημειώνεται ότι η μεγάλη φωτιά στο νησί καίει από χθες στον ορεινό όγκο της Αγίας Μαρίνας σε δύσβατο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ολόκληρη τη νύχτα ο στόχος ήταν η φωτιά να μην περάσει το βουνό και μπει στο χωριό Κοιλιωμένο. Δύο ερπύστριες της Π.Ε. Ζακύνθου με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου προσπαθούσαν να φτιάξουν αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό.διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ