Φωτιά στην Πάτρα: «Δημιουργήθηκε εστία φωτιάς και στον 3ο όροφο του Καραμανδάνειου» – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο, ασφαλή τα παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7).

Περίπου 15 παιδιά που χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον «Άγιο Ανδρέα» και στο νοσοκομείο του Ρίου, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε την μάχη στο νοσοκομείο, γιατί πρέπει να το προστατεύσουμε, γιατί έχει μέσα υλικά όπως οξυγόνα και μηχανήματα, χρειάζεται να βοηθήσουμε για να μην υπάρξει ζημιά», είπε ο κ. Καρβέλης στο ΟΡΕΝ ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι οι φλόγες «έγλειψαν» το νοσοκομείο.

«Σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε για την ζωή των παιδιών και του προσωπικού», τόνισε.

Εξήγησε ότι το «Καραμανδάνειο» βρίσκεται μέσα σε δασικό περιβάλλον και υπογράμμισε πως «κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και δεν διακινδύνευσε κανένας».

«Έπιασε φωτιά και στον 3ο όροφο»

Για έγκαιρη και γρήγορη εκκένωση του νοσοκομείου μίλησε και ο παιδίατρος του Καραμανδάνειου, Θανάσης Φίλιας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η φωτιά έφτασε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα προκλήθηκε και μία εστία φωτιάς μέσα στο κτίριο, στον 3ο όροφο του νοσοκομείου, προφανώς από κάποιο κουκουνάρι.

Ωστόσο πολύ γρήγορα κατάφεραν και έσβησαν αυτή την εστία, όπως τόνισε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ