Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/07) στην Εύβοια, με τη μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων να επικεντρώνεται σε διάσπαρτες εστίες στο μέτωπο ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή υπό των φόβο των αναζωπυρώσεων, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο παραμένουν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό).

Σημειώνεται πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

  • Στις 07:33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.
  • Στις 05:30 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.
  • Στις 01:23 ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή ‘Αμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ