Φωτιά στη Ζάκυνθο: Καλύτερη, αλλά κρίσιμη η κατάσταση – Θα συνδράμουν εναέρια μέσα από το πρωί – Τι αναφέρει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Καλύτερη, αλλά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το βράδυ της Κυριακής (30/6), έξω από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στη Ζάκυνθο και συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα να καίει σε δύσβατο σημείο, σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες στη μάχη της κατάσβεσης θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αναφέρει:

«Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.

Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20 π.μ.

Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών(3) ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο επιχειρούν ήδη 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, οι οποίες αναμένεται οι δυνάμεις να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, ενώ έργο της Πυροσβεστικής συνδράμει και ο Δήμος Ζακύνθου με υδροφόρες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ