Έβρος: «Σε ευχαριστώ που με έσωσες» – Συγκινούν τα λόγια του συνοριοφύλακα στον γιατρό που το χειρούργησε

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η συνάντηση του συνοριοφύλακα που πυροβολήθηκε στον Έβρο με τον γιατρό που τον χειρούργησε.

«Σε γνωρίζω γιατρέ. Σε ευχαριστώ που με έσωσες. Ευχαριστώ τον Θεό. Νιώθω δυνατός», ήταν οι κουβέντες που του είπε.

Ο συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε εσπευσμένα το βράδυ του Σάββατου (20/7) με επιτυχία, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να τονίζουν ότι ευτυχώς η σφαίρα δεν βρήκε ζωτικά όργανα, για ελάχιστα χιλιοστά.

Πάντως, η σφαίρα δεν αφαιρέθηκε από το σώμα του συνοριοφύλακα, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος συνοριοφύλακας εκτελούσε υπηρεσία μαζί με ακόμα τρεις συναδέλφους του, με όχημα, από το οποίο είχαν αποβιβαστεί, καθώς είχαν διαπιστώσει πως υπήρχε κινητικότητα από την απέναντι πλευρά, παράτυπων μεταναστών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει κανείς στην χώρα μας.

Μάλιστα άκουσαν πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πουν τον ακριβή αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο συνοριοφύλακας όταν ξύπνησε φέρεται να είπε ότι δεν είδε ποιος τον πυροβόλησε.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Η έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία για να διαπιστωθεί ποιος πυροβόλησε τον Έλληνα συνοριοφύλακα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες, καθώς και πλάνα από τα drone περιπολίας.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι τα πυρά από την τουρκική πλευρά να προήλθαν από τους διακινητές των μεταναστών. Ωστόσο είναι δύσκολο να διαπιστωθεί καθώς οι συνοριοφύλακες είπαν στις καταθέσεις τους ότι δεν είδαν από ποιο σημείο ήρθαν οι πυροβολισμοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ