Έγκυος έμαθε από τον ΕΦΚΑ ότι είναι… άνδρας – «Κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό», καταγγέλλει (ΒΙΝΤΕΟ)

Η υπερβολική ζέστη φαίνεται να… έπληξε και τα συστήματα του ΕΦΚΑ, με μια έγκυο συμπολίτισσα μας να καταγγέλει ότι, σύμφωνα με τον εθνικό ασφαλιστικό φορέα, είναι άνδρας!

Μιλώντας στην εκπομπή “Δεκατιανοί” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η καταγγέλλουσα τόνισε πώς “δεν γνωρίζω γιατί με έχουν περασμένη ως άνδρα” και πρόσθεσε “«Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο είμαι άνδρας. Τουλάχιστον όμως έτσι με ενημέρωσαν. Βασικά έτσι το είδα εγώ προσωπικά μέσα από τον ΕΦΚΑ στα ατομικά μου στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εγκυμονούσα, Μαρία Πιτσιδήμου, εξηγώντας πώς ανακάλυψε ότι ο ΕΦΚΑ την έχει καταχωρημένη ως… άνδρα.

Ο τρόπος με τον οποίο έμαθε η εγκυμονούσα ότι είναι καταχωρημένη ως άνδρας είναι τραγελαφικός, αφού όπως είπε η ίδια μπήκε στον ΕΦΚΑ για να μάθει τι δικαιούται λόγω εγκυμοσύνης, όμως αυτοματοποιημένο μήνυμα την ενημέρωσε πως αυτά αφορούν πολίτες γυναικείου φύλου.

«Μου έβγαλε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα, το οποίο έλεγε ότι η πλατφόρμα επιδόματος αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Πιτσιδήμου, η οποία είναι 8 μηνών έγκυος.

«Κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό»

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό και τι έγινε. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού.. Παρ όλ’ αυτά με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πάω στο μητρώο στον ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ραντεβού. Ρώτησα ποια έγγραφα χρειάζεται να έχω μαζί μου, διότι απλά το να πάω εκεί πέρα δεν ξέρω αν τους έκανε από τη στιγμή που στα ατομικά μου στοιχεία, ήμουν άμεσα δηλωμένη ως άντρας» και πρόσθεσε:

«Μου είπαν σχετικά με τα έγγραφα τα οποία θα έπρεπε να προσκομίσω ότι θα πρέπει να πάω από κοντά και μου είπαν μου ζήτησαν να πάω μέχρι από εκκαθαριστικό για να φαίνεται το ΑΦΜ μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης».

Η κ. Πιτσιδήμου είπε ότι το ραντεβού δια ζώσης με τον ΕΦΚΑ είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή.

Δείτε το βίντεο:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ