«Έχασα 95 κιλά αλλάζοντας μόνο ένα πράγμα στον τρόπο διατροφής μου» – Όσα εξομολογείται 42χρονος πατέρας που αδυνάτισε με φυσικό τρόπο

Ο Simon Parnell, ένας σεφ που δυσκολευόταν να ελέγξει τον εαυτό του στο φαγητό, κατάφερε να χάσει 95 κιλά σε 16 μήνες εφαρμόζοντας μία απλή αλλαγή στη διατροφή του. Απέφυγε την χειρουργική επέμβαση και έχασε το περιττό βάρος τρώγοντας ένα γεύμα την ημέρα. Παράλληλα έδωσε έμφαση στην άσκηση βελτιώνοντας την φυσική του κατάσταση.

Η καθοριστική απόφαση που του άλλαξε τη ζωή

Ο 42χρονος Simon ζύγιζε 224 κιλά και με δυσκολία έμπαινε σε ρούχα μεγέθους 8XL. Συνήθιζε να τρώει υπερβολικές ποσότητες από πατατάκια, αρτοσκευάσματα και αναψυκτικά.  Αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μια βάρδια στη δουλειά χωρίς να πρηστούν τα πόδια του με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να υποφέρει από έντονο πόνο.

Ο Simon πίστευε ότι θα μπορούσε να χάσει το βάρος μόνο με χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Όταν διαπίστωσε ότι υπήρχε λίστα αναμονής δύο ετών, αποφάσισε να προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο του με φυσικό τρόπο.

Ένα πρωί, ξεκίνησε μια βόλτα με τον φίλο του, Ben Turner, 42 ετών, και οι δυο τους έκαναν συμφωνία να συναντιούνται στις 6 το πρωί κάθε μέρα για να περπατήσουν μαζί. Ο Simon ξεκίνησε διαλειμματική νηστεία και πλέον έχει στραφεί σε υγιεινά, σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά, όπως κοτόπουλο και λαχανικά.

Εξεπλάγην όταν το βάρος του έπεσε γρήγορα. Πλέον ζυγίζει 126 κιλά και “νιώθει υπέροχα”. Λέει ότι η κόρη του, Hatty, 14 ετών, είναι “πολύ περήφανη” για τον πατέρα της.

Ο Simon δήλωσε: «Το βάρος μου είχε αυξηθεί πολύ και δυσκολευόμουν να κάνω τα πάντα, από το να φορέσω τις κάλτσες μου μέχρι το να πάω στη δουλειά. Αφοσιώθηκα εντελώς στο περπάτημα. Άρχισα να περπατάω κάθε μέρα και σταδιακά μπορούσα να περπατήσω πιο μακριά και πιο γρήγορα. Τώρα νιώθω χαρούμενος και υγιής. Αυτό ήθελα όλη μου τη ζωή».

Η εκπληκτική μεταμόρφωση του Simon – Πώς κατάφερε να χάσει 95 κιλά με φυσικό τρόπο

Ο Simon αγωνιζόταν πάντα με το βάρος του. Η διατροφή του αποτελούνταν από ανθυγιεινά σνακ, πολλά γλυκά και αναψυκτικά. Ένιωθε πόνο και δυσκολία στην εργασία του ως σεφ, που απαιτούσε ορθοστασία. Η υγεία του τον ανησυχούσε και σκεφτόταν τo γαστρικό bypass.

Τον Ιανουάριο του 2023, ένας φίλος τον κάλεσε για περπάτημα. Αποφάσισαν να συναντιούνται καθημερινά για ένα μήνα, ανεξαρτήτως καιρού.

Παράλληλα, ο Simon ξεκίνησε διαλειμματική νηστεία, τρώγοντας ένα γεύμα την ημέρα στις 5 μ.μ. «Ήταν μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας. Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά με τον καιρό εκπαίδευσα τον εγκέφαλό μου».

Το γεύμα του περιλάμβανε:

  • ξηρούς καρπούς,
  • πρωτεΐνη (κοτόπουλο ή ψάρι),
  • φακές,
  • πολλά λαχανικά ή σαλάτα και
  • γιαούρτι με φρούτα του δάσους για επιδόρπιο.

Μετά από 8 μήνες, ξεπέρασε την ανασφάλεια του και ξεκίνησε γυμναστήριο. Ένας γυμναστής τον βοήθησε να ξεκινήσει σωστά και τώρα πηγαίνει τακτικά. «Σαν υπέρβαρος, νομίζεις ότι όλοι σε κοιτάζουν. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει», είπε ο Simon.

Πλέον, ο Simon περπατά κατά μέσο όρο 25.000 βήματα την ημέρα, ζυγίζει 120 κιλά και θέλει να φτάσει τα 95 κιλά. Συνεχίζει τη διαλειμματική νηστεία, το περπάτημα και πηγαίνει γυμναστήριο. Κάνει επίσης aqua aerobics και προσπαθεί να κολυμπήσει 1,5 χιλιόμετρο πέντε φορές την εβδομάδα.

Ο ίδιος μοιράστηκε την εμπειρία του στο TikTok (@weightlossjourneybigsi). Όταν φτάσει στον στόχο του, ο Simon θέλει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο – να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας και να ξεκινήσει ορειβασία. «Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους σε παρόμοια κατάσταση», δήλωσε.

Ο Simon κατάφερε να πετύχει μια απίστευτη σωματική μεταμόρφωση χάρη στην αλλαγή της διατροφής του και την άσκηση. Αλλά ο στόχος του δεν είναι απλώς να χάσει βάρος, θέλει να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους.

Η διατροφή του Simon πριν την απώλεια βάρους

  • Πρωινό: Τουλάχιστον τέσσερις φέτες ψωμί με βούτυρο.
  • Μεσημεριανό: Έτοιμα σάντουιτς με πατάκια, σοκολάτα και αναψυκτικά.
  • Βραδινό: Συνδυασμός κρέατος και υδατανθράκων (ζυμαρικά, πατάτες, ψωμί κ.λπ.) με μπύρα (υψηλή σε θερμίδες).
  • Σνακ: Μπύρα, πατατάκια, σοκολάτες, γλυκά, αρτοσκευάσματα (ανεξέλεγκτη κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών).

Η διατροφή του Simon μετά την απώλεια βάρους

  • Πρωινό: Παραλείπει το πρωινό
  • Μεσημεριανό: Παραλείπει το μεσημεριανό
  • Βραδινό: Ένα πλούσιο πιάτο με λαχανικά ή σαλάτα, κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι και φακές – στη συνέχεια μούρα και γιαούρτι για επιδόρπιο (πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε θερμίδες).
  • Σνακ: Μείγμα ξηρών καρπών και μούρων (υγιεινές και θρεπτικές επιλογές).
@weightlossjourneybigsi Face Transformation in 73 weeks!!! If you can just have patience and wait to aee the first signs of change your half way there. #bodytransformation #beforeandafter #transformation #facetransformation #weightloss ♬ original sound – Ape mindset



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ