«Έχασα 63 κιλά σε 13 μήνες ξεκινώντας με μία απλή αλλαγή στην καθημερινότητά μου – Τώρα νιώθω υπέροχα» – Πώς μία γυναίκα κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της

Μια γυναίκα μοιράστηκε την ιστορία της αποκαλύπτοντας πώς κατάφερε να χάσει 63 κιλά σε 13 μήνες, κάνοντας απλές αλλαγές στη ζωή της. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια τώρα νιώθει υπέροχα. Πολλές γυναίκες ταυτίζονται με την εμπειρία της Liza Marie από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Είχε δοκιμάσει διάφορες δίαιτες χωρίς επιτυχία και για χρόνια έκρυβε το σώμα της κάτω από φαρδιά ρούχα. Όπως δήλωσε η ίδια, ένιωθε πάντα άβολα και δυσφορία ακόμα και όταν έπρεπε να ντυθεί.

Η καραντίνα του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποτέλεσε αφορμή για την Liza ώστε να κάνει μια σημαντική αλλαγή. Χωρίς εξειδικευμένη καθοδήγηση ή υποστήριξη, ξεκίνησε να κάνει μικρές τροποποιήσεις στις καθημερινές της συνήθειες με στόχο να νιώσει καλύτερα. Αυτά τα μικρά βήματα “μεταμόρφωσαν” ολοκληρωτικά τη ζωή της, το σώμα της, τον τρόπο σκέψης της, ακόμα και την καριέρα της.

Η Liza άρχισε να μοιράζεται το ταξίδι της στο TikTok (@lizamarie_fit) και δέχτηκε τεράστια υποστήριξη, συγκεντρώνοντας πάνω από 17 εκατομμύρια likes στα βίντεό της. Η εντυπωσιακή της αλλαγή την οδήγησε στο να γίνει coach fitness και διατροφής.

«Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά υπήρχε μια εποχή που ένιωθα ότι είχα δοκιμάσει τα πάντα για να χάσω βάρος. Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, κρυβόμουν πίσω από φαρδιά μπλουζάκια, φυλακίζοντας το σώμα μου και την αυτοπεποίθησή μου. Ήθελα απεγνωσμένα να νιώθω φυσιολογική», δήλωσε η Liza.

«Όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι, δεν ήξερα ότι θα άλλαζα εντελώς τη ζωή μου και το σώμα μου, τη νοοτροπία μου και την επαγγελματική μου πορεία. Απλά συνέβησαν όλα αυτά κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου».

Πώς η Liza Marie κατάφερε να χάσει βάρος και να μεταμορφώσει το σώμα της

Η Liza Marie, ιδιοκτήτρια σήμερα της επιχείρησης coaching φυσικής κατάστασης “Liza Marie Fit”, κατάφερε να χάσει συνολικά 63 κιλά. Όπως αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα πρώτα 45 κιλά τα έχασε κάνοντας απλά περπάτημα στο σπίτι. Για 2 μήνες, δεσμεύτηκε να περπατάει για τουλάχιστον 20-30 λεπτά κάθε μέρα.

Ο αρχικός στόχος της Liza δεν ήταν να χάσει πολλά κιλά, αλλά να νιώσει υγιής και όμορφη στο σώμα της. «Έχω δοκιμάσει τα πάντα στη ζωή μου για να χάσω βάρος, όλες τις δίαιτες που κυκλοφορούν και απέτυχα γιατί προσπαθούσα να είμαι τέλεια σε όλα. Περίμενα άμεσα αποτελέσματα και είχα υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου που δεν ήταν ρεαλιστικές».

«Αν θέλετε να χάσετε βάρος και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ακούστε αυτό – έχασα 45 κιλά στο σπίτι πριν πάω στο γυμναστήριο. Έχασα συνολικά 63 κιλά, αλλά τα 45 κιλά μέσα τα έχασα στο σπίτι. Θέλω να γνωρίζετε πόσο ισχυρή δύναμη έχει το περπάτημα και ότι είναι το νούμερο ένα πράγμα που με βοήθησε να χάσω βάρος».

Σύντομα, άρχισε να αυξάνει τον ημερήσιο αριθμό βημάτων της στις 8.000 και δεσμεύτηκε να πίνει περισσότερο νερό κάθε μέρα. Επίσης, προγραμμάτιζε προπονήσεις στο σπίτι και φρόντιζε να κοιμάται πριν τις 9μ.μ. για να ξεκουράζεται και να ανακάμπτει καλά. Επιπλέον, αντί να περιοριστεί σε μια αυστηρή καταμέτρηση θερμίδων, αποφάσισε απλά να μειώσει το γρήγορο φαγητό και άρχισε να φτιάχνει περισσότερα σπιτικά γεύματα. «Ήταν δύσκολο. Κάποιες μέρες ήταν πιο δύσκολες από άλλες, αλλά συνέχισα και εξελίχθηκα με την πάροδο του χρόνου», εξομολογήθηκε η ίδια.

«Δεν πήγα στο γυμναστήριο μέχρι να χάσω 45 κιλά στο σπίτι ακολουθώντας αυτές τις συνήθειες», εξήγησε στο Instagram. «Και δεν ξεκίνησα να παρακολουθώ την διατροφή μου παρά μόνο μετά από περίπου 6 μήνες αφότου ξεκίνησα το ταξίδι για την απώλεια βάρους. Η απώλεια βάρους δεν είναι μια μεταμόρφωση εν μία νυκτί. Είναι μια σειρά μικρών αποφάσεων, ατομικών επιλογών που γίνονται ξανά και ξανά».

@lizamarie_fit I lost 100 pounds AT HOME !!! Here is my biggest weight loss tip that got me to where i am today. 140 pounds down and maintained for 3 years! #athomeweightloss #weightloss #natualweightloss #weightlosstips #100poundsdown ♬ original sound – Liza



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ